LEX AGROKOR JE NEODRŽIV

Mar 20, 2018

Puno sam puta pisao o najnevjerojatnijem primjeru nacionalizacije u 21. stoljeću koja je legalizirana Lex Agrokorom kao najnakaradnijom protuustavnom metodom otimanja privatne imovine.

1.12.2017. godine podnio sam prijedlog za ocjenu ustavnosti Lex Agrokora Ustavnom sudu i 11.1.2018 podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog činjenice da se Lex kosi sa svim osnovnim načelima europskog insolvencijskog prava.

Danas, kada slovenski Vrhovni sud, sud države pripadnice Europske unije je donosi presudu kojom je potvrdio da je Lex Agrokor incident u zakonodavnoj praksi i usamljeni primjer državno-interesnog djelovanja. On je protivan osnovnim načelima europskog prava .

Lex Agrokor, danas je potpuno već jasno svima, politički, a ne pravni akt.

Lex Agrokor je neodrživ. To je zakon koji je odsjekao Agrokor (kao što sam upozorio Vladu RH još travnju 2017.) od Hrvatskoj susjednih zemalja u kojima kompanija posjeduje znatnu imovinu, umanjio vrijednosti firme, doveo do ukidanja sinergija i do komadanja Agrokora kao poslovne cjeline.

Lex je poklonio Agrokor povezanoj lešinarskoj interesnoj grupi.

Lex svakim dan proizvodi nenadoknadivu štetu za Agrokor i hrvatsku državu.

Lex je omogućio Knighthead-u i Dalić legalno pljačkanje Agrokora kako bi ga se obezvrijedilo i na kraju likvidiralo. Pojedinci iz vlasti danas su taoci lešinarskog fonda Knighthead kao je vidljivo iz niza primjera zadnjih nekoliko mjeseci.

Nakon presude Vrhovnog suda Slovenije i svega onoga što je taj isti Lex u Hrvatskoj proizveo , nedvojbeno je da je jedino ispravno postupanje sudbene vlasti i u Hrvatskoj ukidanje Lexa i postupanje u skladu sa pravnim propisima hrvatske države i Europske Unije.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS