LEŠINARSKA SKUPINA I MU(Ć)KE PO RAMLJAKU

Jan 27, 2018

Županijski sud u Zagrebu objavio svoje rješenje temeljem kojeg će vjerovnici biti pozvani da imenuju svoje članove u vjerovničko vijeće. Osim što je Ramljak kasnio s navedenim prijedlogom, o čemu sam već pisao, iz navedenog rješenja vidljivo je više Ramljakovih mućki.

Nova je Ramljakova prevara, i vjerovnika i javnosti, odluka da će vjerovničko vijeće imati samo 5 članova! Kada se uzme u obzir činjenica da vjerovnika ima na tisuće, osnovno je pitanje kako se može očekivati da će tih pet izabranih sretnika moći valjano braniti interese vjerovnika? Ti interesi su krajnje disperzivni i nije bilo moguće svrstati ih niti u devet skupina, a kamoli u navedenih pet. Zašto je to tako? Zato što bi od devet članova Ramljak morao imati čak pet naklonjenih za njegove mućke (vijeće donosi odluke većinom glasova), a ovako mu je dovoljno samo tri ruke u vijeću (koje će sigurno imati) da može dalje sprovoditi svoj kriminal u pogledu nagodbe temeljem koje Knighthead zarađuje na teret dobavljača. Kao obrazloženje tog broja Ramljak je u svom prijedlogu sutkinji naveo da je privremeno vijeće koje ima samo pet članova pokazalo da savršeno funkcionira u praksi jer nije preveliko (jasno da prema Ramljaku funkcionira savršeno kad mu potvrđuje što god on želi).

Još je veća prevara ona koja proizlazi iz činjenice da su Adris i Alca iskoristili svoje zakonsko pravo i Knightheadu i ostalim roll-up vjerovnicima, Lešinarima , osporili njihove tražbine po obveznicama nastale prije otvaranja postupka, jest ta da Lešinari ne mogu imati svoju skupinu (skupinu mogu činiti samo vjerovnici, a ovdje ih nema sve dok sud u parničnom postupku koji će potrajati ne utvrdi postoje li te tražbine ili ne), no unatoč tome Ramljak je, držeći se svog obećanja iz ugovora o roll-up kreditu, poslušno formirao i skupinu za njih!

Dakle, unatoč tome što je sama sutkinja priznala za Index rekavši: «Članove vijeća biraju samo vjerovnici utvrđenih tražbina», Ramljak je sutkinji predložio, a ona mu svojim rješenjem dopustila, formiranje Lešinarske skupine koja nema vjerovnika (?!), jer su svim vjerovnicima te skupine tražbine osporene od strane Adrisa i Alce. Dakle, imamo fantomsku skupinu, oformljenu protivno Lexu, u kojoj trenutno nema vjerovnika i u kojoj nitko ne može glasati za svog člana u vjerovničkom vijeću.

Čemu formiranje takve fantomske protuzakonite Lešinarske skupine? Odgovor je jasan. Prvo, Ramljak se ugovorom o roll-up kreditu obvezao Lešinarima da će imati svoju skupinu i predstavnika u vjerovničkom vijeću – sada to i ispunjava pa makar to bilo protuzakonito. Drugo, a što je bitnije, prema Lexu ukoliko vjerovnici određene skupne ne izaberu svog člana u vjerovničko vijeće u ostavljenom roku, onda Ramljak ima pravo, po Lexu, sam predložiti člana te skupine sudu, a sud ga mora potvrditi.

Dakle, formiram skupinu u kojoj nema niti jednog vjerovnika, onda nitko ne može niti glasati za člana te skupine u vjerovničkom vijeću, pa nakon što protekne ostavljeni rok sam postavim koga god želim kao člana te skupine (vjerojatno Tina Doličkog, po izboru Lešinara). Savršen plan i savršena Ramljakova mućka. Nedopustivo… Ali to je po Ramljaku nužno za daljnju provedbu njegove Lešinarske nagodbe.

Ali niti to nije kraj mućki. Postavlja se i pitanje na koji način će se glasati za članove vjerovničkog vijeća, tko će sve imati pravo glasa, tko će moći glasati za nagodbu …

O tome ću pisati u svojim idućim blogovima, a do tada se samo nadam da će ostali nelešinarski vjerovnici spoznati kuda vode ove mućke i iskoristiti svoje pravo na žalbu protiv ovakvog rješenja suda krojenog od strane Ramljaka.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS