LAŽI, PLENKOVIĆ I GEOPOLITIKA

Sep 24, 2018

Kako bi pokušao legalizirati kriminalnu otimačinu Hrvatske kompanije Agrokor, premijer Andrej Plenković, zajedno sa svojim izvaninstitucionalnim grupama daje naslutiti hrvatskoj javnosti kako se nad Agrokorom isprepliću raznorazne geopolitičke odluke i interesi. Sve to radi s ciljem - pokušaja prikrivanja prljave pljačke kojoj je na čelu.  

Međutim, prijevare i laži kojima se ovaj hibridni vrh HR Vlade danas služi, uvjeren da njihova interesna grupa ima dovoljno sofisticirane metode prikrivanja njihovih kriminalnih aktivnosti, izgleda da još nije shvatio da su od samih početaka pročitani. Postala je to samo još jedna od njihovih kamuflažnih neuspješnica! Sami su se još i više upleli u svoju mrežu zločina. Spoznali su tako tada, da im je hitno potrebna podrška predstavnika SAD-a u RH! Upravo je u tom dijelu značajno i intezivno poduzeta kampanja lobiranja, a pri tome su veliku ulogu odigrale grupe njihovih suučesnika i inspiratora, kako ona Emila Tedeschija, tako i Knighthead grupa te Alix Partners.

No što je to Plenković, ili još gore Hrvatska država morala dati kao protuslugu ovog lobiranja? 

Kako bi pokušali pridobiti podršku predstavnika SAD-a u Hrvatskoj, u svom prezentiranju su nametali teme koje izazivaju zabrinutnst, poput „utjecaja ruskoga kapitala u Agrokoru“, «pokoravanja ruskom kapitalu i utjecaju», «ruska kontrole Hrvatske»....  Takva poruka je bila prenesena i meni osobno u nekoliko navrata .   

Nekoliko hrvatskih medija piše da su početkom 2017. g. česti gosti Plenkovićevog ureda u predsjedništvu Vlade na Markovom trgu u Zagrebu bili veleposlanica SAD u Hrvatskoj, Julijeta Valls Noyes, ili pak, veleposlanik Ruske Federacije u Zagrebu, Anvar Sarvarovič Azimov. Ozbiljni promatrači su znali zamjetiti da je ovaj dvojac češći posjetitelj Andreja Plenkovića od samih članova Vlade RH.  

U svome intervju u «Večernjem listu» od 17. studenoga 2017. gospođa veleposlanica SAD-a Julijeta Valls Noyes,  izjavljuje: «...Osobno sam ponosna što su američki investitori, koje zastupa Knighthead fond, dio sustavnog rješenja u velikoj krizi oko Agrokora. S drugim investitorima, uključujući rusku banku VTB te skupinu dobavljača, aktivno sudjeluju u planu spašavanja Agrokora...» 

Ovim je plačenim, lažnim intervjuom, zbog jednostranog izviještavanja, došlo do toga da se hrvatskoj javnosti neistinito pokušalo opravdati ovu neviđenu protuzakonitu operaciju u kojoj se protuzakonito pogodovalo lešinarskim fondovima, te time trajno naštetilo hrvatskim globalnim i gospodarskim interesima. Sve preko namještenog  intervjua u Večernjem listu. (Koji i kasnije nastavlja komunicirati u korist Borga i ostalih, motiviran, sigurni smo - unosnim marketinškim ugovorima od strane kompanije Agrokor grupe kojom kriminalci trenutno upravljaju. Takvi će ugovori biti posebno pregledavani.).

Kada se pročita čitav interviju, zamjeti se nevjerojatna upučenost u svaki detalj afere Agrokor od strane gospođe veleposlanice. Siguran sam da 90% članova Vlade RH nemaju tako temeljita saznanja o ovom slučaju.  Isto tako se vidi jednostrana informiranost i to potpuno netočnih postavki i evidentnih laži – baziranih na pripremljenoj propagandnoj mašineriji, koja izlazi iz sada dobro poznatog ureda. 

Siguran sam da niti jedan veleposlanik kako SAD-a, tako niti Ruske Federacije ne bi stajali iza nečega što nije u skladu sa zakonom, poslovnom praksom i interesima građana države gdje su veleposlanici.

Zato sam i više nego siguran da mu za sve ovo što je Plenković protuzakonito poduzeo sa svojim kumovima dosada, nitko nije dao mandat ili takve postupke odobrio. U momentima kada i geopolitičke silnice shvate da su predmet lokalnih igara i laži koje su imale cilj obogatiti privatne džepove, neće se lijepo provesti ni Andrej Plenković, a bome niti njegovi kriminalni suučesnici i pomagači, koje danas vrlo dobro poznajemo, također imenom i prezimenom. Već sada se može kazati, da su se sami ulovili i koprcaju u vlastitoj kriminalnoj mreži.

Ivica Todorić, 24. rujna 2018.

 

 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS