LAŽ JE DA JE AGROKOR DOGOVORIO NAGODBU 1. DIO

Jun 02, 2018

Agrokor "pregovara", zapravo sada pristaje na sve.

No, nažalost, nitko od investitora nakon kriminalnog miješanja najviših državnih dužnosnika u ime države, osim mrvica, neće dobiti ništa. Pa čak i Sberbank, samo toga još nisu svjesni. Danas ne postoji niti jedan relevantni poslovni plan za budučnost komapnije. To što se prezentira je manje od ništa. Plan za Grupu Agrokor danas nema tko napraviti, znaju samo prepisati basic plan koji su napravili savjetnici koje smo mi sami doveli početkom 2017. (oni su trebali još 140 savjetnika kako bi potvrdili da je ovo što su napravili naši prije 15 mjeseci - najbolja solucija).

Poznata je latinska izreka kako je „ponavljanje majka znanja“, pa ću stoga i ja, po tko zna koji put i još uvijek u nadi da će to doprijeti do nadležnih institucija, ponoviti kako do otimanja Agrokora ne bi došlo da se Zločinačka organizacija nije povezala s nekoliko visokopozicioniranih dužnosnika Vlade RH, koji su potom, zajednički i uz prethodni dogovor, napisali zakon i realizirali navedeno otimanje.

Nije Ante Ramljak „pao s neba“ na mjesto izvanrednog povjerenika, već je plod zajedničkog konspirativnog djelovanja Knightheada, Alix Partnersa i Grupe Borg, koji su mjesecima prije donošenja Lex Agrokora do u detalje isplanirali preuzimanje Agrokora i pod krinkom njegovog spašavanja, izveli najveću pljačku u povijesti naše države. Kako svi navedeni ništa ne rade bez da su 100% sigurni u svoj uspjeh, tako je i više nego razvidno da su svoj plan realizirali uz pomoć povlaštenih informacija dobivenih od najviših državnih dužnosnika.

Čitajući medije posljednjih nekoliko dana, može se zaključiti kako Vladina PR služba radi prekovremeno; vjerovnici su, prema njihovim riječima, na korak do postizanja dogovora i potpisivanja nagodbe.

Međutim, ja na ovom mjestu postavljam pitanje kako netko može potpisati nagodbu znajući za sljedeće činjenice:

1. da su se kriminalne skupine organizirale i povezale s najvišim državnim dužnosnicima, ovi uvukli najviše državne institucije i tako zajednički plansko, aktivno rušili, pa onda i oteli privatnu kompaniju Agrokor. Od tog trenutka to postaje prvorazredan političko-korupcijski skandal
2. da su kriminalne grupe pisale Zakon;
3. da su potom dobile mandat da provode Zakon;
4. da su ugovorom o Roll-upu derogirali taj isti Zakon Lex i omogućili si višemilijunsku protupravnu imovinsku korist, odnosno, de facto sami sebi poklonili Agrokor;
5. da su Knighthead i grupe Roll up kreditom zadužile Agrokor za novih 1,060 mlrd. EUR-a, iako je Agrokoru u tom trenutku stvarno trebalo maksimalno 200 milijuna EUR-a;
6. da su navedene kriminalne grupe, daleko od očiju javnosti, preuzele bilancu Agrokora i prepravili financijska izvješća za 2015./2016. g. i tako počinjenim kaznenim djelima u konačnici oteli Agrokor;
7. da su s bilancom za 2017. g. učinili isto, ali ovoga puta uz tu razliku da su sve protupravne radnje radili na očigled javnosti i svih državnih institucija;
8. da su poslovni rezultati restrukturiranja Agrokora kojim su upravljali lešinarski fond Knighthead, Borg Grupa, AlixPartners razarajući za kompaniju, ogromna nepopravljiva šteta, to izgleda ovako:

a) Agrokor ima nevjerojatan pad poslovnih prihoda (oko 1 milijarde EUR-a),
b) Agrokor ima pad EBITDA,
c) Agrokor ima pad novčanog tijeka,
d) Agrokor ima nedostatak trajnog upravljačkog tima,
e) Agrokor ima politički i pravni rizik vezan uz Hrvatsku i za Lex Agrokor,
f) Agrokor ima visoki stupanj zaduženosti. Ovdje napominjem da je izvanredna uprava uspjela zadužiti Agrokor za 1 milijardu EUR roll-up kredita i to u manje od 2 mjeseca, što je 1/5 Agrokorovog 40-godišnjeg duga!!!;

g) DA JE VEĆ PREKO 2500 RADNIKA DOBILO OTKAZ

9. da je sažeti plan održivosti Agrokora od 6. ožujka 2018. manipulacija, da su brojke u cijelosti prilagođene dnevnim potrebama. Tako i prijedlog Knightheadove nagodbe, tu bi lešinarski fond trebao dobiti novac ili imovinu, a svi drugi uključujući Sberbanku gotovo i ništa.
10. da su izvještaji Agrokora samo u svrhu marketinga, danas jedna, sutra druga brojka, nevjerojatno, poslovna izvješća od financijskih revidiranih do mjeničnih manipulacija, netočni i „naštimani“, kako onda da se investitor osloni na dokumente koje izdaje Agrokor Izvanredna uprava.?

Stoga, kako će bilo koji Agrokorov vjerovnik biti u stanju potpisati ovu kriminalnu nagodbu znajući za sve činjenice?

Kako će potpisati nagodbu znajući da je i velikim i malim dioničarima neosnovano oduzeta privatna imovina?

Kako će potpisati nagodbu znajući koliko je kaznenih djela učinjeno i koliki će broj tužbi uslijediti? Kako će potpisati nagodbu prema kojoj će tisuće i tisuće partnera biti oštećeni? „ Nova kompanija“ će izgubiti i kupce i partnere!

Na sve ove činjenice ja već mjesecima kontinuirano ukazujem, a kako vrijeme odmiče, kako pribavljam hrpe dodatnih dokaza, vidljivo je da sam u bio u pravu. Istina i konkretni dokazi su na mojoj strani, što će, uvjeren sam, potvrditi i brojne domaće i međunarodne sudske instance u vrlo skoro vrijeme!


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS