KRIMINALNE RADNJE PLENKOVIĆA I ŠAVORIĆA

Jun 17, 2019

U 3. mj. 2017 g., odvjetnik Boris Šavorić, blizak prijatelj predsjednika Vlade RH Plenkovića, na pritužbe o protuustavnosti nacrta Lex Agrokora i ogromnoj šteti koju zakon koji on piše može prouzročiti, komentirao je s članovima Borg Grupe “pa što sad, mi to znamo, neka tuže”.

Međutim kako se do danas činjenicama utvrdilo, Boris Šavorić je u teškom sukobu sa zakonom. On je u kriminalu i kriminalnim sukobima interesa i to zbog sljedećih činjenica:

⦁ Na adresi poslovnih prostora (ureda) advokata B. Šavorica krajem ljeta 2016. g. Andrej Plenković je snimao predizborni spot za kampanju parlamentarnih izbora RH “vjerodostojno”.

⦁ Odvjetnička kancelarija B. Šavorića, sam B. Šavorić u suradnji sa svojim kolegama i sa članovima “grupe BORG” u svom uredu gdje se snimao spot za A. Plenkovića, pisao je zakon Republika Hrvatske - Lex Agrokor.

⦁ Na adresi poslovnih prostora (ureda) odvjetnika B.Šavorica registrirana je tvrtka A. Ramljaka! A. Ramljak piše kao član “grupe BORG” zajedno s B. Šavorićem zakon Lex Agrokor. Nakon izglasavanja zakona Lex Agrokor A. Ramljak je imenovan za Izvanrednoga povjerenika Agrokora!

⦁ Odvjetnik Boris Šavorić je jedan od istaknutih članova „grupe BORG“, koja je protupravno prisvojila veliku imovinsku korist u Agrokoru.

⦁ U svome iskazu USKOK-u na st. 3 M. Dalić izjavljuje:

“28. veljače 2017. održan je sastanak na kojem su ispred državnog vrha bili prisutni premijer Plenković, Božo Petrov, Zdravko Marić i Tomislav Ćorić, vjerojatno Davor Ivo Stier i ja te su bili prisutna i ekipa stručnjaka u koju tada već spada uz gore spomenute i Boris Savorić. Tom prilikom održana je prezentacija sporazuma o predaji vlasništva……….”,

Poštovani čitatelj,

ovo je jedan od krunskih dokaza kriminalnog plana i izvršenja toga plana! Kao što je poznato, 26.02.2017. g. prvi puta se susrećem s A. Plenkovićem na tajnom sastanku kojeg sam ne znajući tada ništa opisao kao čudnog, izgledao je kao sastanak mafije! Međutim, stvarnost je bila očito nešto drugo, jer Plenković je već drugi dan 28.02.2017. g. imao pripremljen “SPORAZUM” kojim ću mu ja predati, pokloniti moje vlasništvo kada me ucjene!“

“Sporazum” su, zajedno s AlixPartnersima, Plenković i Šavorić pripremili već danima, ako ne i mjesecima ranije.

⦁ Boris Šavorić je odvjetnik VTB banke, jednog od većih vjerovnika Agrokora.

⦁ Boris Šavorić radi due diligence u Agrokoru po ugovoru za VTB banku u period kada piše ugovor za zločinačku organizaciju da im vlasnik Agrokora gdje on rado due diligence pokloni kompaniju!!!

Dio dokaza o protuzakonitima radnjama:

Dana 10.03.2017.g. Boris Šavorić šalje mail u kojem daje povjerljivu informaciju vlastitog klijenta VTB-a, ali i njegovog partnera - članu Vlade RH Martini Dalić i ostalima u „Grupi Borg“, informaciju da će VTB i Sberbanka „dati još para Agrokoru!“ (mora da najveće Ruske banke nemaju pojma o financijama kad bi opet kreditirale Glavnu regionalnu kompaniju koja ima preko 50 milijardi kuna prihoda godišnje).

Sav taj kriminal radi svjesno, planirano, s namjerom, i sam upozorava na ogromne posljedice koje bi nastupile kada bi se to saznalo (što se vidi i iz maila) a to radi s ciljem nanošenja neprocjenjive štete Agrokoru, osobno I. Todoriću te 15.000 ostalih dioničara.
Dalić zna što treba raditi, to se mora onemogućiti, to se ne smije dogoditi! Treba pojačati antikampanju. Dakle, Boris Šavorić direktno sudjeluje u nastojanju da Agrokor spriječi u realizaciji vlastitih poslovnih rješenja za uspješno poslovanje.!

  • Nikakav pravni postupak nije bio otvoren niti protiv I. Todorića niti Agrokora d.d.! Boris Šavorić se dogovara s članom Vlade RH, M. Dalić - čitaj Plenkovićem - koji su koraci, kako će se ponašati, kako napraviti što veću štetu da bi oteli Agrokor grupu i meni osobno i mojoj obitelji nanijeli štetu. Vidjet ćete što pišu u mailu, a onda možete samo zamisliti kako su komunicirali kada su se sastajali u četiri oka ili u krugu svoje zločinačke organizacije.

Boris Šavorić dogovara s Dalić da iz pozicije političke vlasti u kojoj su se našli u vrlo suspektnim okolnostima, koju obnašaju tek nekoliko mjeseci, idu do naših investitora.

Gdje mi to živimo? Je l' ovo zaista Tunguzija? Sva dokumentacija javno postoji! Što rade nadležni organi? Da li ima itko tko razumije kolike su štete Hrvatskoj državi dugoročno prouzročili? Da ponovim opet da je Agrokor grupa bila vodeća kompanija u JI Europi? HRVATSKA KOMPANIJA AGROKOR. Ne Srpska, ne Slovenska, Hrvatska kompanija je bila Regionalni lider, koji je bio sposoban akvizirati i svog najvećeg konkurenta u regionalnoj maloprodaji.

Pogledajte kako to izvode, kakvu paniku plaćenim obmanama šire početkom 3.mj. 2017.g. a sve kako bi se” oči počele okretati prema njima” i onda se priča da smo mi prije toga bili u nekim problemima! Pa NE! Oni su nam stvorili probleme!!

Pojedinci, koristeći novostečenu političku moć, protuzakonito, doveli su Agrokor grupu u problem. Pitam ja sada M. Dalić, da li je imala možda kakvih problema kada su mediji nju napali?

Isto tako, u jednom od mailova je posebno interesantno gledanje Martine Dalić na stanje vladavine prava u Hrvatskoj državi gdje je ona član Vlade, stanje korupcije u Hrvatskoj, kao i njen opći dojam o hrvatskoj državi, pa tako:

Martina Dalić "podučava" Šavorića što da kaže bankarima:

“BILO BI MUDRO USPOSTAVITI NEKI KONTAKT SA DRŽAVOM - TIPA UVIJEK JE DOBRO U OVAKVIM DRŽAVAMA KAO HRVATSKA BITI U NEKOM KONTAKTU SA DRŽAVOM. NIJE OVO USA.”

Ovo je NACIONALNI ZLOČIN. Član Vlade države članice EU govori kako je Hrvatska država „banana država“, javno poziva na korupciju, bavi se kriminalom pred svima, oni zaista misle da su nedodirljivi!

⦁ Sve navedeno je KRIMINAL NEVJEROJATNIH RAZMJERA, no, nažalost, Republika Hrvatska nije slučajno “zadnja po percepciji neovisnosti sudstva”.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS