Komparativna analiza Ramljakovog izvješća otkriva teške manipulacije

Dec 03, 2017

Manipulacije izvanredne uprave u Agrokoru, na koje sam više puta upozoravao, svoju potvrdu dobile su i u najnovijem izvješću od 10. listopada do 10. studenoga. Očite manipulacije rezultatima i brojevima izvanredna uprava više niti ne skriva, a potvrđuje ih komparacija s izvještajima koje je objavio poslovni.hr. Neviđena pljačka koju provodi Ramljak po direktivama Wilhelma Hemetsbergera i Knightheada, a koje odobravaju premijer Plenković i njegova potpredsjednica Dalić, sada je pred javnošću u primjerima koje ću vam prezentirati u nastavku i u kojima se vide nevjerojatna odstupanja:

KONZUM

TISAK

Izvješće Izvanredne uprave

Izvještaj poslovni.hr

Tisak d.d. je u prvih devet mjeseci ostvario gubitak od 46,5 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je iznosio 8,3 milijuna kuna. Ukupni su prihodi grupe u navedenom razdoblju iznosili 1,59 milijuna kuna, sto je pad od 25,6% u odnosu na isto razdoblje lani. Pad biljeze i prihodi od prodaje, za 24,1% na 1,58 milijuna kuna.”


LEDO

Izvješće Izvanredne uprave

Izvještaj poslovni.hr

Ledo je u prvih devet mjeseci ostvario dobit od 131,6 milijuna kuna, što je pad od 27,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Ukupni su prihodi iznosili 922,6 milijuna kuna i manji su za 14,8 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su pali za 12,2 posto, na 895,7 milijuna kuna.
Ukupni rashodi Leda u prvih su devet mjeseci iznosili 765,9 milijuna kuna i manji su prema istom razdoblju lani za 13 posto. Ledo grupa je, prema konsolidiranom financijskom izvješću, ostvarila u devet mjeseci dobit od 304,7 milijuna kuna.


ZVIJEZDA

Izvješće Izvanredne uprave

Izvještaj poslovni.hr

Konsolidirani podaci Zvijezde pokazuju gubitak u prvih devet mjeseci u iznosu od 63,4 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju ta tvrtka ostvarila dobit od 34,4 milijuna kuna. Ukupni prihodi Zvijezde od 569,1 milijuna kuna manji su za 14,7 posto od prihoda iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 0,14 posto, na 624,3 milijuna kuna.


PIK VINKOVCI

Izvješće Izvanredne uprave

Izvještaj poslovni.hr

PIK Vinkovci je u prvih devet mjeseci poslovao s gubitkom od 5,9 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju taj gubitak iznosio 3,8 milijuna kuna. Ukupni prihodi tvrtke u prvih devet mjeseci iznosili su 277,7 milijuna kuna, u odnosu na 381,8 milijuna kuna iz prvih devet lanjskih mjeseci, dok su ukupni rashodi iznosili 283,7 milijuna kuna (lani 385,6 milijuna kuna).

Preuzmi izvješće ovdje

Ovdje je prikazana komparativna analiza s 29., 30., i 32. stranicom izvještaja izvanredne uprave Agrokora za period od 10. listopada do 10. studenoga. Svi podaci koji Ramljaku i Knightheadu ne odgovaraju za provedbu njihovih interesa napisani su toliko malim fontom da ih se ne može iščitati. No, kad se cijelo izvješće sagleda kroz stručnu prizmu, odmah je vidljivo da su manipulacije toliko velike da su neobjašnjive. Šteta koju će svojim djelovanjem napraviti Ramljak prerasta u nevjerojatnu financijsku diverziju iz koje korist izvlače od Vlade odabrani pojedinci, odvjetnička društva i strani fondovi. Šutnja i nečinjenje dok se privatna imovina oteta neustavnim Lexom pljačka,  prerasta u organizirani kriminal najvećih razmjera.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS