KAKVE SU POSLJEDICE PREDLOŽENE NAGODBE?

Apr 05, 2018

Dogovor oko nagodbe u Agrokoru događa se samo između stotinjak vjerovnika među kojima je polovica njih ciljano odabrana, ostalih 5000 dionika u potpunosti je isključeno iz procesa. Naime, cijeli  proces u potpunosti kontrolira lešinarski fond Knighthead. Istina je da za te svoje radnje Knighthead ima čvrste ugovore kroz Roll up koje je potpisao s Ramljakom, odobrila hrvatska vlada

Izvanredna uprava Agrokora predstavlja Prijedlog restrukturiranja, Sažeti plan održivosti za Agrokor i drugu dokumentaciju. A onda na osnovi te dokumentacije (ili nečega sličnoga) pregovara nagodbu. To što se čuje u javnosti o nagodbi, tome nama nikakve veze sa ponuđenom dokumentacijom, dokumentacija je laž.

Knighthead, Alix Partners i Dalić očito imaju plan:

1.     Knighthead i društvo žele sav kapital otpisati i firme napraviti insolventnima.

2.     Plan Knightheada je osnovati novi holding u Nizozemskoj i imovinu sadašnje grupe Agrokor prebaciti u novi holding.

3.     Knightheadov je plan da vjerovnici Agrokora uglavnom otpišu sve dugove.

4.     Dio dugova vjerovnika, koji neće biti otpisani, prebaciti će se kao udjeli u novi holding.

5.     Knighthead je sve ovo radio kako bi osposobio novi holding za dobivanje kredita. Razlog je jednostavan- uzmanjem kredita Knighthead će naplatiti milijardu Eura iz Roll-up a.

6.     Sažeti plan za Agrokor ukazuje na stvarnu likvidaciju Agrokora, a i njegovih pojedinačnih kompanija. Što je, u konačnici, izvorni plan Knightheada.

7.     U međuvremenu će Knighthead tim procesima upravljati kako bi do konačne likvidacije Agrokora zgrnuo što više novca.

Ako bi se nagodba trebala svesti u par riječi onda bi to izgledalo ovako:

„Nagodbu koju zagovara i provodi Knighthead i Vlada Republike Hrvatske će osigurati da se Knighthead i partneri obogate u kratkom vremenu i iznesu ogroman novac  iz Hrvatske. Svi ostali dionici Agrokora, osim onoga što su do sada naplatili, uglavnom će sve izgubiti!”

 

Ovo nije plan, ovo je likvidacija hrvatske industrije, nitko osim Knightheada nema interes za ovakvu nagodbu!


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS