Kako to radi PWC?

Mar 29, 2018

Krajem 2016./početkom 2017. John Mathias Gašparac, partner u PricewaterhouseCoopers d.o.o. zamolio me da ga primim na sastanak u Agrokoru. To sam i učinio.

Gospodin Gašparac donio mi je ponudu (na jednoj stranici papira) jednog američkog fonda koji je želio kupiti moje udjele u Agrokoru. Isto tako, kazao je kako se fondu koji nudi kupnju priklanja i drugi američki fond, navodno blizak predsjedniku Trumpu, a naziv fonda napisao je olovkom na ponudu. Naknadno sam se zahvalio na toj ponudi, nisam je prihvatio.

Kasnije početkom 2017.g osobno pozivam gospodina Gašparca na sastanak i nudim mu posao revizije u Agrokoru. Želio sam mišljenje drugog revizora zbog nekih medijskih insinuacija oko revizorskih izvješća. Odmah sam ga uputio u sve poslovne okolnosti oko kompanije i dao mu određenu dokumentaciju na temelju koje sam želio revizorsko mišljenje PWC-a, a on je kazao da će se javiti za dva dana. Nakon ta dva dana tražio je produljenje rokova te konačno došao u Agrokor nakon nekoliko dana.

Rekao je da ugovore koje sam mu predočio smatra korektno napravljenima, te smo nastavili pričati o raznim drugim stvarima. U konačnici sam tražio ponudu za njihovu reviziju. Već tada je PWC dobio svu dokumentaciju na uvid i počeo intenzivno raditi u Agrokoru.

Nakon što sam 10.4.2017. primoran otići iz Agrokora, PWC je (očito) potpisao novi ugovor za rad na reviziji.

Gospodin J.M. Gašparac 4.10.2017. upućuje pismo izvanrednom povjereniku Agrokora Anti Ramljaku u kojem stavlja sumnju upravo na tu istu dokumentaciju s kojom smo ga mi upoznali i otvoreno mu dali na uvid, za koju je rekao da je potpuno u redu, i na temelju koje je potpisao prvi ugovor s Agrokorom.

J.M. Gašparca trenutno zajedno s Antom Ramljakom krivično prijavljujem u Londonu zbog toga što su jedan te isti izvještaj i njegove financijske pokazatelje na isti dan u različitim vremenskim periodima mijenjali najmanje nekoliko puta.


FALSIFICIRANJE FIN IZVJEŠTAJA



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS