KAKO JE PREMIJER PLENKOVIĆ KAO DRŽAVNIK I DIPLOMAT DOŽIVIO PORAZ, A HRVATSKOJ DRŽAVI PROUZROČIO OGROMNU ŠTETU

Nov 21, 2017

Lex Agrokor je duboko neustavan i stoga ću ovaj tjedan Ustavnome sudu podnijeti Prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske. Radnje izvanrednog povjerenika, koji je pod izravnom ingerencijom Vlade, su isto tako apsolutno protuzakonite, štetne ne samo za Agrokor nego i za Republiku Hrvatsku i njezino gospodarstvo i proračun. Naše je gospodarstvo, zbog neustavnog Lexa izgubilo sinergijske potencijale i tržišta koja smo moj tim i ja gradili desetljećima. Tri susjedne, prijateljske države- Srbija, Bosna i Hercegovina i Slovenija odbile su priznati Lex Agrokor kojeg je donijela Republika Hrvatska. Štete za Agrokor, ali i Republiku Hrvatsku, već se mjere u milijardama.

Slovenija, zemlja članica Europske Unije, koja primjenjuje norme i vrijednosti koje i Hrvatska mora primjenjivati, jasno je izrazila stav da se ovaj zakon ne može priznati u takvom pravnom okviru. Premijeru Plenkoviću svaki dan pričaš o Agrokoru a svjesno ga uništavaš! Lex Agrokor je štetan za sve one koji imaju legitimne interese za uspjeh Agrokora - vlasnika, investitore, radnike, dobavljače, hrvatsku državu, kao i države u regiji u kojima Agrokor ima svoje tvornice. Događa se pljačka I urušavanje sustava, a ono što je jasno od početka je da će Lex Agrokor proizvesti nesagledive posljedice.

Agrokor je u tržišta, sinergije, razvoj novih tehnologija, industrija, novih kompanija, utrošio milijarde eura i to skupim financiranjima. Stvorili smo nove vrijednosti,otvorili tisuće radnih mjesta, postali internacionalno konkurentni. Sve to preko noći uništava korumpirana država kojom upravljaju lobisti, savjetnici i strvinarski fondovi!


Foto: PIXSELL


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS