IZBJEGAVANJE ZAKONA, STVARANJE OGROMNIH FINANCIJSKIH TERETA ZA HRVATSKU, A PROFITA ZA NIZOZEMSKU

Aug 14, 2018

Osnovni alat za provođenje nezakonitih radnji i otimanje Agrokora su: zakon – Lex, Roll-up ugovor i jamstva!!! Čitavi model nagodbe – otimanja, od samoga početka su isplanirani i sada se želi provesti na osnovu jamstvima koja su trebala biti osporena. Narednih dana ćemo prezentirati što ovakva nagodba znači za hrvatsku državu, dosadašnje vlasnike i ostale dionike.

Realizacija ovakve nagodbe značila bi osnivanje još jednoga paralelnog Agrokora, sa oko 50 novih poduzeća, koja bi glumila dosadašnja poduzeća!

Posljedica bi bila da i sadašnja poduzeća rade, nastave tobože poslovati iako su prisilno gurnuta u insolventnost (likvidaciju), Nizozemska uzela poslovanje, imali bi par zaposlenih i glumili biznis. Sve ovo se radi iz razloga da novi vlasnik može zaobići zakon, opljačkati i oteti Agrokor. Takvo izbjegavanje zakona pred očima svih građana, osim sada u Hrvatskoj, ne postoji. Ovo Plenković zloupotrebljava političke moći, u korist jednih dionika, a na štetu drugih!

Kako je moguće da Knighthead  -  čitaj Wagner -  koristi državu kako bi se izbjegavao zakon? Zašto se politika usmjerila protiv interesa hrvatske države, a u interesu nekih određenih skupina koje su dobile ogromne profite? Posebno obveznici, roll-up, a onda i politički povezani savjetnici. A još povrh svega ovoga, riječ je i o nezakonitim radnjama koje je politika koristila kako bi došla do ove katastrofalne NAGODBE.

Politika se mješa u proces i ponaša se kao protektor nezakonitosti. Dopušta korumpiranim strukturama, koje imaju svoj osoban interes u ovakvom rješenju, da očerupaju Hrvatsku. Premijer Hrvatske Andrej Plenković direktno se založio za: Lex Agrokor. Roll-up kreditni ugovor, sada za Nagodbu u kojoj se proces oko Agrokora brani od sudskog nadzora i primjene zakona Hrvatske. Činjenica da će Agrokor d.d. postojati u rukama izvanredne uprave narednih godina je upravo tu da se osigura nevladavina prava i Agrokor likvidira uz skrivanje svih dokaza.

Jedina mogućnost da se sprovede ovakva nagodba i provede  bezakonje jesu jamstva. Svatko stručan, građanin sa znanjem prava i sa interesom za Hrvatsku vidio bi istog dana da se jamstva trebaju  osporiti  – korporativne garancije. No suprotno tome,  politika predvođena Plenkovićem čini sve da se jamstva ne ospore, te dozvoljava opterećenje hrvatske države za iznose od stotine milijarde kuna koji su nepostojeći. Upravo je ovakvo postupanje pokazatelj da je politika imala osobni interes koji je u izravnom sukobu sa onim što je bio interes Hrvatske. Ali tako to izgleda kada se u tijesnoj vezi nađu visoka korupcija, lobiranje, strani utjecaj i politička elita. Dođe do ucjene koja se završi katastrofom.

Sada je već neosporna činjenica da je Agrokor koncern nacionaliziran od strane hrvatske države. Plenković je tobože imao neke razloge za  čin nacionalizacije!                                                                                      

Rješenje tih i takvih razloga  je trebalo biti financijsko i operativno restrukturiranje.

Umjesto restrukturiranja dobili smo likvidaciju „Agrokor društva od sistemskoga značaja za Republiku Hrvatsku!!!

Umjesto restrukturiranja, dobili smo, kao što se vidi, dva Agrokor društva koja će paralelno postojati:

  • Agrokor (1) - sadašnji Agrokor d.d. i njegova društva pod izvanrednom upravom.  Agrokoru se uzima operativno poslovanje, imovina, zaposlenici... Postaje fikus društvo pod izvanrednom upravom.  Svo vrijeme Izvanredne Uprave bit će štićeno od zakona i pravnih radnji oštećenih lica.

U ovakvom, prvi put viđenom pravnom postojanju u Hrvatskoj, društva pod izvanrednom upravom mogu biti korištena za razne manipulacije. Na primjer, nagodbom nije obavljeno potpuno restrukturiranje, pa se sada ostavljaju dijelovi duga na društvima (npr. Jamnica), ta društva mogu koristiti za razne tužbe i pritiske na hrvatski kapital i na kraju državu (oni su u Lex-u pa ih se ne može tužiti).

  • Agrokor (2) - Nizozemsko društvo Aisle Dutch TopCo u vlasništvu nizozemske zaklade koje postaje 100% vlasnik novog Agrokor koncerna! Ako prođe nagodba, Aisle DT će biti vlasnik svih potraživanja prema Agrokor koncernu, svi papiri banaka, dobavljača, ugovori, mijenice, zadužnice, razna moguća potraživanja (nezakonita), i to svih vjerovnika, čak i onih koji se legitimno bune protiv Nagodbe i koji ukazuju na protuzakonitosti. Što se tu može događati?  Strahota!!! 

Poštovani, umjesto restrukturiranja dobivena je PREVARA, umjesto rješenja dobivene su tužbe protiv države, umjesto pravne sigurnosti dobiven je neograničen pravni rizik za državu, umjesto financijske stabilnosti nastaje najveći financijski rizik koji će u slučaju ovakve Nagodbe trajati desetljeće. Umjesto vrijednosti, nastati će samo šteta.

OVO NIJE NAGODBA!! OVO JE NACIONALNA IZDAJA!!  

JAMSTVA CENTRALNA TOČKA PLJAČKE

                                                  

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS