IZAZOV KOJI JE PRED NAMA

Sep 03, 2019

Ne mogu se oteti dojmu nevjerojatne nezainteresiranosti velikog djela građana za vlastitu odnosno zajedničku budućnost. Isto tako kada to svedem na rječnik ekonomije vidim da ni moji kolege poduzetnici kao i sindikati koji su nam partneri u stvaranju nove vrijednosti, nisu zainteresirani ili su nedovoljno zainteresirani za zajedničku budućnost.

U konkretnom slučaju afere Agrokor ja sam zajedno sa svojim kolegama i zaposlenicima stvorio nevjerojatno vrijednu i snažnu kompaniju. Lešinari, bolje rečeno kriminalci, su tu uvidjeli svoj interes, a njima se priklonilo i nekoliko Hrvatskih političara na čelu s premjerom Plenkovićem. Zajednički su donijeli odluku za neprijateljsko preuzimanje Agrokora radi vlastite koristi.

Danas nakon gotovo 3 godine, praktički je jednostavno utvrditi što se dogodilo i kuda to sve vodi.

Sada umjesto da se odlučimo povući poteze koji bi omogućili da se dio značajne vrijednosti koja je na kriminalan način oteta RH vrati, većina na to gleda oportunistički.

Dobavljači Agrokora umjesto da se bore za milijarde i tržište koje im pripada oni se bore za mali dio novca. Konkretno Knighthead dobiva oko 9 milijardi Kn, a dobavljači se bore za nekoliko desetaka milijuna kuna. Umjesto da je obrnuto.

Siguran sam, da je nad Agrokorom i njegovim dobavljačima izvršen kriminal tako da su pokradeni, i to oni koji su ulagali s Agrokorom desetljećima, i dosegli razvoj velikog regionalnog tržišta. S druge strane oni koji su „lešinarili Agrokor“, oteli su njegovu imovinu i odnijeli je van Hrvatske.

Jednostavnim rječnikom kazano: Hrvatska treba postupiti po zakonu, a tada bi se poništila nagodba, imovina vratila u vlasništvo Hrvatske, a onda na pravičan i zakonit način provela nagodba.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS