ISKAZI II. DIO: MANIPULACIJE, KORUPCIJA, KRIMINAL, UCJENE I PRIJETNJE

Oct 01, 2018

MLADEN DELIĆ – „Ma je li to moguće?“

Poštovani čitatelji,

iako su transkripti ISKAZA USKOKU i dio MAILOVA kriminalnih grupa objavljeni u medijima pa su javno dostupni, želim Vam prezentirati kronologiju događaja oko sastanka u „četiri oka“ koji su jedan od najvažnijih dijelova iskaza gđe. Dalić. Kada se pojasni kontekst ove posjete u „četiri oka“ i drugih stvari koje su se dogodile u tom kratkom razdoblju, razvidan je zastrašujući kriminal počinjen od osoba na čelu Republike Hrvatske koje su zlouporabili službene ovlasti i zajedno sa izvaninstitucionalnim interesnim grupama otele privatnu kompaniju. Sastanku u „četiri oka“ prethodio je čitav niz priprema i aktivnosti. Plenkoviću je bilo važno otvoriti i razviti priču u javnosti kroz kupljene medije, kako bi me dobili u Vladu, a nakon toga započeti pričati o (lažnim) Agrokorovim problemima.

Izabrali su da to bude:

dana 10.02.2017.g. Veleposlanik Ruske Federacije gospodin Azimov kaže: Da će daljnji odnosi s Agrokorom biti razmatrani u kontekstu njegovih financijskih teškoća. Tog istog dana veleposlanik je bio u uredima Vlade RH.

dana 28.02.2017.g. „Odvjetnik Šavorić je dostavio prijedlog sporazuma između Vlade RH, TD Agrokor i Ivice Todorića po kojem bi Ivica Todorić prenio vlasništvo društva na RH“. „Održana je prezentacija sporazuma o predaji vlasništva, te je tada Tomislav Ćorić izrazio skepsu da bi Ivica Todorić dobrovoljno predao vlasništvo, dok Davor Ivo Stier "nije znao kako bi pridonio problemu pa se isključio iz navedene problematike".

dana 10.03.2017g. Boris Šavorić kao odvjetnik VTB-a i član Plenkovićeve grupe izvođača Lex Agrokora u suradnji sa državnim dužnosnicima HR odaje odvjetničku i poslovnu tajnu i „tipuje“ grupu Borg da će unatoč svim njihovim dotadašnjim pritiscima na kompaniju, Agrokor ipak dobiti kredit od Ruskih banaka. 

dana 14.03.2017.g. Odigrava se tajni sastanak Ruskih banaka u Vladi RH. Istoga dana, par sati nakon sastanka s Ruskim bankama, TV N1 u 17.59h objavljuje o tajnom sastanku u Vladi RH sa Agrokorom održanim 26.02.2017.g. (N1 referira pogrešan datum sastanka u prvobitnom priopčenju). Navodno pod pritiskom pitanja medija, Vlada RH potvrđuje sastanak i šalje obavijest medijima.

dana 15.03.2017.g. Od 8h ujutro, N1 i drugi mediji kreću u izmišljenu i lažnu priču o krahu Agrokora, uzimaju se izjave Dalić, Petrova. Nakon ciljanog medijskog napada koji je nastao „slučajnim“ curenjem informacija o sastanku članova Vlade RH s Ivicom Todorićem dolazi do velikoga pada vrijednosti Agrokorovih obveznica na Frankfurtskoj burzi i pada dionica Agrokorovih kompanija na Zagrebačkoj burzi. Mediji od 15. -16. pa svaki dan dalje prenose 24h o Agrokoru i takmiče se tko će crnje pisati, govoriti, mene nitko nije pitao praktički ništa. Članovi Vlade RH preko skupina pokazuju svoju snagu manipulacije.

dana 15.03.2017.g. Istoga dana kada nastaje kaos na tržištu kapitala koji je namjerno smišljen i orkestriran, dolazi do organizacije sastanaka gdje bi ja trebao pod pritiskom ovog stanja predati firmu u ruke istim tima koji su organizirali manipulaciju tržišta. Pa tako u svom iskazu USKOKU gđa. Dalić kaže:- „Ja sam toga dana (15.03.2017) u večernjim satima predsjednika Plenkovića, Jandrokovića i Božinovića obavijestila o ovoj mogućnosti i ideji, te sam u dogovoru s njima sljedećeg dana 16. Ožujka 2017. otišla na sastanak s Ivicom Todorićem „u četiri oka".“

16.03.2017.g. Dolazimo do ključnog dana kada se osobno pojavila predstavnica Zločinačke organizacije i kazala potpiši, pokloni ili će „BITI STRAŠNO“. Gđa. Martina Dalić u iskazu priznaje dio: -„te sam mu (I.Todoriću) još jednom kazala da ako želi, da se može razmotriti i razgovarati o prijenosu vlasništva na SPV, kod javnog bilježnika pa bi bilježnik po ugovoru držao dionice dok se ne vidi stanje i struktura vlasništva, međutim Todorić je bio nezainteresiran za tu opciju, jer je smatrao kako jedino on može voditi Agrokor i da je u tom smislu nezamjenjiv“

Poštovani čitatelji, 28.08.2018.g. u svom blogu sam pisao o stravičnome događaju prijetnji koje sam dobio 16.03.2017.g. Naslov tog bloga je bio „Moje svjedočenje o povijesnom kriminalu i jednoj od najvećih svjetskih korupcijskih afera ikada“. Rekao sam da: „Ovo pišem jer su se u mom životu dogodili dramatični događaji, nezamislivi u 21. stoljeću u zemlji članici EU, u Hrvatskoj, mojoj Domovini.“

Imamo činjenicu da je u jeku naručene političko-medijske kampanje koja je uzrokovala i poremećaje na tržištu kapitala širom Europe, koristeći smišljen pritisak koji se vršio i na moje kreditore i partnere u moj ured u Zagrebu, 16. ožujka 2017. g., uz prvotnu najavu došla je tadašnja članica Vlade RH i ujedno i dopredsjednica Vlade RH Martina Dalić, zadužena za gospodarstvo, sjela preko puta mene za stol i bez da mi je dala bilo kakav dokument, bilo kakvu odluku državnih organa, kazala: „kako ja svoje vlasništvo nad kompanijom Agrokor trebam prenijeti na neki SPV, kod nekog bilježnika“! Isto tako je kazala da se (prema planu Borga) onda radi nova struktura: Skupština, Nadzorni odbor, Uprava, a da ja kao čelnik moram otići.

Rekao sam da sam taj čin doživio kao nepodnošljivu prijetnju organizirane državne mafije meni, mojoj obitelji, cijeloj kompaniji, dioničarima i svim zaposlenicima Agrokora.
Ovakav šokantan, protuzakoniti,kriminalni, stravičan događaj izgleda da netko želi prikriti! Nevjerojatno! Ovo je više nepodnošljivo!

U državi Hrvatskoj u 2018. godini, imamo situaciju u kojoj je protuzakonito, u privatnim grupama kumsko-financijskih veza, uz nelegalno korištenje državnih ovlasti, planirana i izvršena, 16.03.2017.g. priznata, povijesno najveća ucjena državnih dužnosnika građaninu Republike Hrvatske i Europske unije Ivici Todoriću, osnivaču i vlasniku glavne regionalne kompanije Agrokor grupe, a kojom je upravljao, rukovodio sam predsjednik Vlade RH A.Plenković.

Umjesto da je za aktere odmah otvoren pravni postupak, nadležne institucije šute! Na linku možete vidjeti sve dosad podnesene kaznene prijave u HR.

Pa što još pravnoj državi treba?


BORG MREŽA



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS