IMALI SU TEZU DA AGROKOR SPAŠAVAJU OD STEČAJA, A ŽELE IZVESTI MONSTRUOZNI OBLIK PLJAČKE I LIKVIDACIJE

Jun 29, 2018

Vezano na slučaj Agrokor može se postaviti 1000 pitanja: zašto?

Prvi, organizirani, montirani napad na Agrokor dogodio se 10.02.2017. g. Veleposlanik Rusije, gospodin Azimov, na pitanje novinara je izjavio – ... ako koncern zatraži  kredit, to će biti razmatrano u kontekstu „financijskih problema u kojima se nalazi“ – Pitali smo se o kojim financijskim problemima gosp. veleposlanik govori? Odakle on nešto zna o problemima što mi ne znamo, tko ga je brifirao, instruirao i sl. Od toga trenutka 10.02. pa do 10.04.2017. g. bili su napadi na Agrokor 24 sata na dan, tolike laži, neistine. Kazali su da 6 milijardi poreza Agrokor nije platio, pa poslije da smo 2 milijarde preplatili (ako, vjerujem da ne, ali ako su taj tobože preplaćeni porez Agrokoru povratili, premijera bi trebalo na licu mjesta uhapsiti!) Da tek nakon tih napada, a i kada nam je Vlada RH organizirala i banke protiv Agrokora, počeli su nastajati problemi.

Nakon 2 mjeseca bezočnih napada Vlada RH je dala prijedlog zakona o nacionalizaciji, a Sabor RH ga je izglasao. Vjerujte, jednu i pol godinu, Plenković, Dalić ne znaju kazati pet suvislih rečenica zašto! Zar to svima nama nešto ne govori? Kada populistički govore, onda najčešće govore „ ..da mi to nismo napravili bio bi stečaj Agrokora, to bi bilo strašno, propali bi i partneri Agrokora, spriječili smo katastrofu ...“

Sada dolazimo ponovno do jedne od velikih LAŽI, PRIJEVARA koje prema dionicima Agrokora konstantno čine Plenković, Dalić pod pokroviteljstvom HDZ-a.

Sprječavanje tobožnjeg stečaja bio je glavni argument!

Vjerojatno već drugi dan nakon što su oteli Agrokor, počinju skupljati dokumentaciju – predmet koji ima 4557 stranica -  koja će biti osnova za prijenos imovine na nova poduzeća u vlasništvu Nizozemske zaklade sa sjedištem u Nizozemskoj.

I to na način da sve postojeće kompanije otjeraju u STEČAJ.  Ali kakav monstruozno izmišljeni oblik  likvidacije, u konačnosti stečaja.

Jučer sam pisao o banana državi. Ovo nema niti u toj mojoj izmišljenoj banana državi.

Ne vjerujem da SUD, ma gdje bio, može odobriti neki model nagodbe koji potiče postojanje bilo kakvoga pravnoga sustava. Ako kažemo da nam pripadaju neke vrijednosti EU pa najveće zemlje EU Francuska, Njemačka su procesuirali protuzakonitosti svojih najvažnijih ljudi, a mi nismo u stanju pipnuti korupciju i kriminal.

Sve to rade na način da praktički pred poslovnim ljudima čitavoga svijeta prisiljavaju, ucjenjuju menadžmente na krivične radnje da bi drugima osigurali veliku materijalnu korist. Rade što hoće, Agrokor je privatni deal Plenković, Wagner, Dalić pod pokroviteljstvom HDZ-a, pored službenih institucija hrvatske države, a posebno SUDA.                                                                  

Onima kojima je Plenković DODIJELIO imovinu Agrokora bježe sa njom u Nizozemsku jer Plenkoviću i HDZ-u ne vjeruju, nažalost onda i Hrvatskoj.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS