GUVERNER VUJČIĆ – LEŠINARSKI FOND KNIGHTHEAD

Jan 10, 2020

Kazneni zakon Republike Hrvatske jasno definira posebno procesuiranje za kazneno djelo prikrivanja drugog kaznenog djela. Unatoč jasne zakonodavne obaveze za procesuiranjem počinitelja, državne institucije Republike Hrvatske su protuzakonito prisiljene od strane premijera Plenkovića da krše zakonske norme i prikrivaju kaznena djela počinjena od strane zločinačkog udruženja na čelu upravo s premijerom Plenkovićem i grupom „Borg“. U ovom pogledu postoji osnovana sumnja u umišljajno kršenje prinudnih odredaba kaznenog zakona kako od strane pripadnika DORH-a, tako i HNB na čelu s Vujčićem.

Protekom vremena pokazalo se da je pravda spora, ali dostižna. Uglavnom svi koji su neposredno ili posredno bili uključeni u lancu korupcije i organiziranog kriminala vezano uz aferu Agrokor, predstavljeni su u javnosti, kao i dio njihovih počinjenih kaznenih djela. Npr. Ramljak, Dalić i dr. su kao bliski partneri premijera Plenkovića doduše za sada samo izbačeni, osramoćeni, njihovim zlodjelima doznaje javnost što je temelj, a onda i garancija konačnoga rasvjetljavanja njihovoga uloge u aferi Agrokor. Naravno, kao i svih ostalih sudionika od Plenkovića, Božinovića, Vujčića i nadalje! Plenković je osigurao da ista sudbina zadesi i HDZ, ali sada već i bivšu predsjednicu RH Kitarović.

O protupravnim radnjama, zločinačkim operacijama oduzimanja Agrokora saznaje se i dalje iz dana u dan. Tako je 03.01.2020. guverner HNB Vujčić deklaratorno i bez ikakvog pravnog osnova odbio da dostavi javnosti tajne email komunikacije s američkim fondom Knighthead koji je imao značajnu ulogu u organiziranju, a onda i realizaciji kaznenih djela pljačkanja privatne imovine Agrokora (vidjeti: http://hr.n1info.com/Vijesti/a474121/Vujcic-Knighthead-je-mailove-izrijekom-oznacio-povjerljivima.html).

U svom obrazloženju dat je zaprepašćujući odgovor da do objavljivanja mailova ne može doći zbog Knighthead-a.

Tri stvari u ovom pogledu moraju biti jasne:

  1. HNB je institucija Republike Hrvatske vezana zakonima Republike Hrvatske o slobodnom dostupu informacijama od javnog značaja (a ne interesima Knighthead-a);
  2. HNB je dužna u potpunosti sprovoditi zakone Republike Hrvatske, pa i one koji nalažu objavu podataka;
  3. Komunikacija svake osobe ili institucije s institucijom države, naročito u postupku osnovane sumnje izvršenja kaznena djela, mora biti dostupna javnosti u skladu s mandatornim propisima Republike Hrvatske.

Skandal u postupanju HNB još jedan je dokaz urušavanja institucija u kojima postoji kvalitetnih ljudi. Sigurno je da mnogima ne godi da štite kriminal. Stoga je važno objasniti zbog čega se čestiti ljudi pritišću da prikrivaju kaznena djela:

  1. Objavljujem Vam mailove i dokaze kako se između grupe „Borg“ i Knighthead-a komuniciralo daleko prije nego je i izglasan Lex Agrokor u Saboru:



  2. Isto tako prezentiram Short Form Term Sheet od 06.04.2017 g. lešinarskog fonda Knighthead-a, VTB banke, Sberbank iz kojih se vidi: a) da su ponuđači imali insajderske informacije b) da su ponuđači imali već tada daleko prije izglasavanja Lex Agrokora pripremljen plan pljačke i otimanja privatnoga vlasništva. c) da su upravo ova tri ponuđača imali mogućnost dati ponudu za financiranje iz razloga insajderskih informacija i dr.

    Short Form Term Sheet


  3. Da bi kriminalni plan s Knighthead-om bio ostvaren, Plenković je sa svojim partnerima u zločinu unio u posljednjem trenutku tajnu odredbu u sam Lex Agrokor (Vidjeti: http://hr.n1info.com/Vijesti/a341846/Novi-mailovi-Dan-uoci-Vlade-Lex-prilagodjen-Knightheadu.html)

U skladu s dostupnim dokazima, jasno je da su neke državne institucije (njihovi dužnosnici) RH u konkretnom slučaju HNB, ali i DORH zloupotrebili službeni položaj i time prekršili prinudne odredbe hrvatskog pravnog sistema. Sve osobe koja su direktno ili indirektno sudjelovale u zataškavanju i prikrivanju krivičnih djela premijera Plenkovića i njegovih partera bit će kazneno prijavljeni u Hrvatskoj, ali i na međunarodnim sudovima. Povjerenstvo za sukob interesa nije primjer otpora državnoj zloupotrebi Plenkovića, već je institucija koja poštuje i postupa u skladu s vladavinom prava, što bi svaka odgovorna osoba u nacionalnom interesu trebala i raditi.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS