GUVERNER HNB-a BORIS VUJČIĆ PRVI JE DUŽNOSNIK KOJI JE POTVRDIO INSAJDERSKU TRGOVINU LEŠINARSKOG KNIGHTHEAD FONDA

Jan 14, 2019

Poštovani čitatelji,

predstavljam Vam laži i manipulacije guvernera HNB-a Borisa Vujčića koje je izrekao dana 11. siječnja 2019.g. na televiziji N1. Usprkos manipulacijama, iz njegovog intervjua dobivamo potvrdu kriminala koji se dogodio.

Guverner HNB-a Boris Vujčić, na pitanje novinara zašto nije javnost obavijestio o tajnim sastancima sa Knightheadom, izjavljuje da:

HNB uopće nije bila ni uključena formalno, niti u restrukturiranje duga Agrokora niti Lex Agrokor niti sve ostalo nego je to bila Vlada.” “Zato kad sam shvatio tko su i što su, uputio sam ih na one s kojima su mogli raditi, i radili su kao što znate, oni su na koncu završili kao kreditor Agrokora i završili su u [Nagodbi] kao jedan od vlasnika novog Agrokora”.

Gospođa Martina Dalić je prilikom svog iskaza USKOK-u kazala (na str 1) :

“…….. 22. veljače 2017. održan je sastanak na kojem se raspravljalo o osnivanju radne skupine, sve kroz pripremu za sastanak između premijera Plenkovića i Ivice Todorića, problematika je bila pred nama, na sastanak je radi shvaćanja konteksta događaja bio pozvan guverner Boris Vujčić, koji nam je priopćio da je prema izračunu HNB dug TD Agrokor d.d. 60 milijardi kuna. Na sastanku su bili osim guvernera, premijer Plenković, ministri Goran Marić, Zdravko Marić, zatim bili su prisutni i mislim Davor Ivo Stier i Davor Božinović. Razmatrali smo tko bi mogli biti predstavnici HDZ-a u budućoj radnoj skupini te sam ja predložila Tomislava Matića i Antu Ramljaka “

Dakle, imamo kristalno jasnu činjenicu da je mjesec dana prije sastanka s analitičarom Knightheada guverner Vujčić bio na sastanku u Vladi RH, te dobio i dao čitav niz povjerljivih informacija o aktivnosti Vlade RH, vezane uz Agrokor!.

Prema iskazu, na tom istom sastanku, (što Vujčić eksplicitno negira) bio je dio tima koji je predlagao članove BORG grupe.

Ovdje je neosporiv dokaz da je guverner prilikom izjave novinaru LAGAO hrvatsku javnost da “nije bio uključen” i da "nije bio informiran" vezano na slučaj Agrokor!!

Sastanak u Vladi RH se održao 22.02.2017.g., sastanak Vujčić – Knighthead oko 28.03.2017.g., postavljamo pitanje koliko su se puta u tih mjesec dana do Vujčićevog sastanka sa Knightheadom, Boris Vujčić i Martina Dalić susreli i koliko puta su telefonom, sms-om i mailovima komunicirali o predmetu Agrokor? (usput rečeno osobom iz svoje ortačke skupine)

Dakle, Boris Vujčić:

1. Kaže kako HNB nije bio uključen u nikakve "aktivnosti" oko Agrokora!
2. Optužuje Vladu RH, da je isključivo i samo Vlada ta koja je svime upravljala, te da on s tim nema baš nikakve veze!
3. Je itekako bio upoznat da njegovi partneri koje je on tobože poslao u Vladu RH, ustvari završavaju kod članova BORG Grupe i njihovih ortaka koji u to vrijeme pišu Lex Agrokor 
4. Je prema iskazu Martine Dalić bio na prvom zabilježenom sastanku BORG Grupe 
5. Je svojim nespretnim, kontradiktornim odgovorima pobudio dodatnu sumnju na to da ipak zna mnogo više nego što želi reći

Isto tako, Vujčić kaže da je Knighthead “na koncu završio kao kreditor Agrokora”?

Mislim da se prevrtljivi guverner, koji nesumnjivo zna mnogo više, odlučio na pokušaj manipuliacije (laganja), te je opet "zabunom" rekao još jednu istinu - da je lešinarski fond Knighthead u biti POSTAO KREDITOR tek nakon svih ovih insajderskih sastanaka i kriminalnih izmjena Lex-a.

Do tada je samo “konsolidirao” te skupljao vlasnike od kojih će otkupiti obveznice, ali tek onog trenutka kada se osigura kriminalan “deal” za podjelu plijena.

Evo što je Boris Vujčić odgovorio na pitanje da li je fond Knighthead dokazao svojstvo vlasnika ili “konsolidatora” vlasnika obveznica kad se našao s istim:

“oni meni nisu dokazali, niti je mene zanimalo da mi dokazuju, jer ja praktički nisam imao nekakav konkretan posao u toj cijeloj priči”… “nego sam ih uputio na Vladu…”

Vrlo interesantna izjava.

Guverner Vujčić je tobože uputio Knighthead na nekoga u Vladi RH, a Knighthead je ipak završio s BORG Grupom koja piše Lex. Pa što se nije neki dužnosnik ili zaposlenik Vlade našao s Knightheadom, uz službenu bilješku o sastanku? Gdje je možda neka potvrda o dolasku u prostorije Vlade?

Imamo dakle činjenicu da upravo lešinasrki KNIGHTHEAD kojem baš u tom trenutku "treba" zakonska odredba koja će omogučiti sklapanje Roll-Up ugovora se, eto slučajno sastaje s Grupom BORG, naravno tajno, a onda grupa BORG na kriminalan način i s kriminalnom namjerom unosi tu odredbu u zakon!

Imamo nepobitan dokaz da je jedna privatna skupina kriminalaca odradila najveću zlouporabu u povijesti ovih prostora iskoristivši državne institucije.

Isto tako, guverner HNB-a je na pitanje novinara odgovorio:

“Nisam imao apsolutno nikakav dio posla u tom cijelom procesu Agrokora. Ako netko dovodi u pitanje Roll Up, može sudski pokrenuti to, i tako dalje”.

Izjave koje je davao guverner Vujčić tijekom cijelog intervjua su nešto drugačije od odgovora na pitanje o kriminalnom Roll Up ugovoru. Tu se brani već svima poznatom rečenicom grupe BORG (iz radionice Plenkovićeve mašinerije laži) npr. Ramljaka, Šavorića…”neka tuže”… a vrlo dobro je upoznat s činjenicom da su sami pisali zakon i zabranili da ih se tuži ( čl. Zabrana vođenja sporova).

Kada su stjerani pred zid, onda se pozivaju na sud.

Poštovani čitatelji,

Dokaz „deala“ je na stolu. Dokaz koji jasno upućuje DA JE BILO trgovine utjecajem, zlouporabe ovlasti, ali i insajderske trgovine.

Korupcijski elementi ovih protupravnih radnji su jasni. Da li nije možda slučajnost da se zakon mijenja poslije ovih sastanaka i to tajno od strane Bricelja koji je na tim sastancima prisutan? Da li je možda slučajnost da na osnovu ove izmjene, te dobivenih informacija, Knighthead dalje akumulira obveznice te onda zarađuje povrat 500% na tržišnu cijenu obveznice?

Bricelj, Ramljak, Matić, BORG Grupa - je dobila svoj dio novca kroz savjetničke naknade upravo za ovaj „prljav posao“. Sudionici protupravnih radnji u Agrokoru su uhvaćeni u kriminalu.

Roll-Up je dogovoren, kriminalno osmišljen, izlobiran i osmišljen za kupnju a onda i prodaju obveznica Agrokoru x5 tržišne cijene. Sve se odvijalo tajno, s ciljem omogućavanja protupravne imovinske koristi Knightheadu. Ulogu u tom kriminalnom dealu je odigrao i HNB – jasno je da je Vujčić itekako znao što se događa.

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković sve je to odobrio i time predao stratešku kompaniju, regionalnog lidera Agrokor grupu u ruke lešinarima, a RH uveo u kaos i odveo je na DNO EU.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS