GOSPODINE RADELJIĆU, PAZITE SE

Dec 22, 2018

Poštovani čitatelji,

građani Hrvatske ponovno su svjedoci nevjerojatnog događaja, eklatantnog primjera zlouporabe državnih organa u osobne i stranačke svrhe. Iskaz Mate Radeljića o razgovoru s šefom kabineta ravnatelja SOA-e Davorom Franićem, jedan je u nizu istovjetnih postupanja “diktatorskoga režima” A. Plenkovića. Ovo je jednostavno njihov modus operandi. Oni ne znaju drugačije. Evo dijela izjave Mate Radeljića jednim dnevnim novinama u Hrvatskoj :

U daljnjem tijeku razgovora posebno je naglasio kako mi mora dati do znanja da će, citiram,“Služba u svakom pogledu štititi Predsjednicu od mog mogućeg negativnog djelovanja nakon što odem iz Ureda i da je spreman, ako dobije takav zadatak, i autom se zabiti u mene”.

Vjerujem da se sjećate, početkom mandata ove hibridne Vlade, “tajnog sastanka” od 26.02.2017.g. nakon čega sam ja kazao da je ta ekipa - MAFIJA.

Nakon toga, doživo sam stravičan događaj prilikom posjete gđe. Dalić, (prema njenom svjedočenju poslao ju je sam Plenković) koja u iskazu USKOK-u svjedoči:

“16. Ožujka 2017. otišla na sastanak s Ivicom Todorićem „u četiri oka" …. razgovarati o prijenosu vlasništva na SPV, kod javnog bilježnika….”

Sastanak nije dugo trajao, a na kraju je kazala poznatu rečenicu “BITI ĆE STRAŠNO” (ako nam ne predaš svoju privatnu kompaniju).

Plenković je održao riječ i bilo je STRAŠNO - otimao je, pljačkao, razarao, uništavao, radio razne pritiske, uništio tisuće osoba i njihovih obitelji. No, kao što sam već rekao, to je način djelovanja BORG mreže na koji smo do sada već navikli.

Poštovani čitatelji,

želim kazati kako sam već prije par mjeseci detaljnom analizom zajedno s kolegama, došao do određenih zaključaka o djelovanju službi, no, za javno iznošenje takvih informacija, trebala mi je još neka javno objavljena činjenica. Sada želim ukazati da se radi o sljedećem:

1. Plenković nije imao kontrolu nad Ministarstvom unutarnjih poslova sve do 01.05.2017.g.

2. Plenković nije imao niti potpunu kontrolu DORH-a sve do kraja 2017.g.

3. Plenković je za operativnu provedbu otimanja i pljačke Agrokora koristio i ravnatelja SOA-e, kao i određene dodatne resurse te institucije Republike Hrvatske!

Ovo se može jednostavno proanalizirati i korištenjem samo javnih dostupnih objava. Vidi se prisustvo ravnatelja Markića na prvim sastancima grupe BORG, (na kojima nisu bili prisutni drugi djelatnici institucija nadležnih za ovakav slučaj) dok je u ove dvije godine, neobično često njegovo prisustvo u Vladi RH, ispred koje daje razne izjave i izvršava "provjere" o kojima se onda javno govori. 

Treba detaljno proučiti i sve aktivnosti oko "provedbi" u SMS aferi, gdje su javno objavljeni nalazi jako interesantni, a govore da tada nisu uspjeli identificirati aktere. Pravilnije rečeno, ispada da za događaj kojem danas svjedočimo, u koji su uključene osobe iz HDZ-a, koji traju dvije i pol godine (za vrijeme trajanja čitavoga mandata Plenkovića) tajne službe dosada nisu uspjele otkriti sve aktere. Ako je to istina, što to točno dvije pol godine radi SOA?

Prema svemu ovom - ravnatelj i dio ekipe trebaju isti tren dati ostavke, dok za prijetnje koje siju Hrvatskom trebaju krivično odgovarati.

PLENKOVIĆ JE TAJ KOJI JE ODGOVORAN!

Jer, nemoguće je da Plenković nije znao za grupu svojih najbližih suradnika - falsifikatora. Da i nije znao, pošto su to njegovi najbliži suradnici, pošto je to sam vrh HDZ-a, NJEGOV je ogroman propust. Nema dileme da je Plenković ovdje ozbiljno odgovoran.

Kada sam sam prvi puta komentirao optužbe vezane za aferu Agrokor kazao sam jasno i glasno :

Ja sam bio vlasnik, ja sam naređivao, ja sam potpisivao, ja sam odgovoran!

Plenković se skriva jer je kukavica!

Ako je ispravan zašto ne kaže: jesam, oformio sam izvaninstitucionalnu grupu BORG, ja sam doveo Šavorica, ja sam poslao Dalić da otme Todoriću vlasništvo, ja sam bio šef, ja sam branio Roll-UP kredit, znam koliko su novaca zaradili lešinarski fond i ortaci našom zajedničkom "operacijom Agokor".

Danas se štiti Plenković šef “grupe BORG”, (što im je sada mnogo lakše uz Agokorov budžet) štiti se otimanje i pljačka Agrokora, gura se pod tepih dosad neviđena količina protupravnih radnji!

Sve je to moguće jer je u Republici Hrvatskoj ukinuta vladavina prava. Plenković je nada mnom i mojom obitelj, kao i nad tisućama drugih, a vidi se sada - i nad Republikom Hrvatskom - izvršio zločin.

Moja je poruka gospodinu Mati Radeljiću - PAZITE SE !



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS