GDJE SU INSTITUCIJE DRŽAVE?

Apr 04, 2018

Jučer su neki mediji u RH objavili da kompanije iz grupe Agrokor nisu objavile financijska izvješća za 2017.g., u zakonom predviđenom roku.

Kako je to moguće? Za koga vrijede, a za koga ne vrijede hrvatski zakoni?

Ja pred hrvatskom javnošću iznosim već dva mjeseca činjenice da se izvanredna uprava Agrokora priprema sačiniti frizirane poslovne rezultate radi pribavljanja ogromne protupravne imovinske koristi za Knighthead i društvo.

Brojke klasificiraju na način kako bi zadovoljili modele koji im daje Knighthead i savjetnici, a ne što kaže zakon i standardi. Prije neki dan, točnije 27.03.2018. imali smo pokušaj PwC-a da nametne svoje preporuke vezano uz načine knjiženja koje bi ovlaštene osobe za potpisom istih mogle dovesti u sukob sa zakonom, a drugima pa i hrvatskoj državi proizvele milijardske štete. Pogledajte koliko daleko sežu manipulacije brojkama kojima upravlja Knighthead i izvanredna uprava.

Priznanjem duga Sberbanci Knightheadov model se mijenja za milijardu eura. Koga će se oštetiti? Kakve će se financijsko-knjigovodstvene, pravne manipulacije iz svega toga dogoditi, možemo samo pretpostavljati.

Gospodine Peruško, pokažite brojke. Zašto ih skrivate? Pokažite nekonsolidirane brojke prodaje za 12.mj. Pa zar to nije sramota? Da li trebaju neki dodatni dokazi o namjeri kakvi se financijski izvještaji žele i na koji način sačiniti? Gdje su institucije države?

falsificiranje fi za 2016.

uništena maloprodaja da umanji vrijednost kompanije

lex je neodrživ



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS