DVA FIKUSA I KORMILAR

Mar 03, 2018

Nedavno je jedna profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u televizijskom intervjuu govorila kako se kroz Lex Agrokor suspendiraju pravni instituti i tom prilikom je naglasila da oni koji to čine … “misle da mi svi ne znamo o čemu je riječ.

Ja ću biti slobodan da ponovim te riječi i pitam da li stvarno Tomas Wagner, Plenković i Dalić misle da mi svi ne razumijemo o čemu se radi? Naravno da razumijemo i da znamo što rade, a količina kriminala koji su do sada već odradili, jednostavno se ne može sakriti. I neće.

Kada sam prvi puta komentirao tko bi mogao biti novi izvanredni povjerenik Agrokora kazao sam: Prvo, netko iz njihove zločinačke organizacije, i drugo “neki fikus”.

Nakon ovoga što si je direktor lešinarskog fonda Knighthead Thomas Wagner dopustio upravo je nevjerojatno. Dao je zadatak premijeru Plenkoviću da postavi još jednu osobu iz tima zločinačke organizacije koji je ujedno i fikus. Ponizio je hrvatskog premijera , a posebno je ponizio Republiku Hrvatsku. Thomas Wagner nakon sastanka u Vladi stao je pred TV kamere, likujući nas gledao u oči i pokazao tko ovdje naređuje i donosi ključne odluke.

U takvoj situaciji, nažalost, od premijera Plenkovića ne može se očekivati ni rješenje problema Agrokor, a kamoli Hrvatske! On je ovih dana pokazao nemoć i činjenicu da je u kandžama isprepletenih interesa kojima je Agrokor privatni deal i platforma za enormno bogaćenje.

Zločinačka organizacije za pljačku i likvidaciju Agrokora napravila je toliko protupravnih radnji u Agrokoru da nema šanse da potpredsjednica Dalić i Thomas Wagner nekome dopuste uvid u dokumentaciju. Zbog toga je novi izvanredni povjerenik Agrokora morao biti njihov čovjek, a on za dokumentaciju neće smjeti ni pitati.

Agrokor je dobio novu izvanrednu upravu i to dvojac, ali sa kormilarom. Kormilar nitko drugi nego Tin Dolički, čovjek koji je napravio toliko neizmjerno kriminala u Agrokoru. Potpuno je nevjerojatno da toj lešinarskoj ekipi koja se izruguje hrvatskoj državi i njezinom pravnom sustavu premijer Plenković i dalje daje politički legitimitet.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS