DRAMATIČNI FAKTI O STANJU U AGROKORU I HRVATSKOJ

Sep 20, 2018

Premijer Vlade RH, A. Plenković već dulje vrijeme, uz pomoć nekoliko podobnih i plaćenih medija, prodaje maglu o rezultatima njegove vladavine i njegovim "velikim uspjesima". Međutim, od jednog pravnika bi se moglo očekivati poštivanje države prava, na čelu čije je uprave, očekivalo se da netko konačno državu vodi po programu za koji je izabran. Premijer Plenković se radije umjesto toga, pretvorio u narcisoidnog despota, u kemičara (proizvođača laži), uklanjajući sve one koji mu se nađu na putu, sve koji ne razmišljaju poput njega.

Pa eto, tako smo gotovo svakodnevno svjedoci notornih neistina i evidentnih laži koje Plenković pokušava pretvoriti u “istine“. Neki mainstream mediji koji će se lako prepoznati, a koje Plenković drži pod "kontrolom", serviraju njegove laži kao Bogom dane istine hrvatskoj javnosti. Čovjek laže bez da trepne!! Vjerojatno ni jedan od hrvatskih političara nije izrekao toliko laži u javnom prostoru, od reuspostave države, pa čak i u Hrvatskom državnom Saboru, na TV ekranima kao on. Kada ga se potom pita da se osvrne na te, u međuvremenu revidirane opće utvđene istine, a njegove laži, on odgovara na francuskom jeziku: passe, prošlost! Zapravo, samo nema nikakvih argumenata.

Na taj način želi pretvoriti hrvatske građane u sljepce, gluhonijeme, bez memorije, anestezirane njegovim drogama, udaljene svjetlosnim godinama od istine.

Njegova kriminalna serija se nastavlja, ali ne za dugo! Jednu od njegovih velikih pobjeda s kojom se taj kemičar hvali su i oteti Agrokor i njegovi «uspjesi» nakon otimačine.

Pozivam stručnu i onu manje stručnu javnost da prosudi o tim uspjesima na osnovu brojki, koje su dostupne svima i koje daju nešto drugačije poglede na te Plenkovićeve «uspjehe».

Ovih je dana Izvanredna uprava Agrokora napravila i predstavila izvješća rezultata svog rada i ponovno, uzastopno iznose totalne neistine o poslovnim rezultatima Agrokora.

Upravo neshvatljivu količinu neistina, laži.

U katastrofalnom slučaju da se Nagodba predložena od Knightheada, prisilama i na protupravne načine podržana od Plenkovića i njegovih interesnih grupa realizira, nastati će pravi kaos. Poslovni prihodi i aktivnosti pojedinačnih Agrokorovih  kompanija, koji su zaista već prepolovljeni, i dalje će snažno odumirati, što će bitno utjecati na sve daljnje procese. Evo još nekih brojeva, u odnosu na laži koje slušamo, koje sam Plenković lansira, a koja daju više nego crne predikcije za budućnost hrvatskog gospodarstva: (click to expand)

To je poslovni prihod  27 brodogradilišta veličine Uljanika.

Poštovani čitatelji, intencija kriminalne Nagodbe Andreja Plenkovića je da se uništi preko 34 milijardi ukupnog prihoda Agrokor koncerna u Republici Hrvatskoj! 

Plenković i društvo su jednom odlukom oteli prihod u Republici Hrvatskoj više od 34 milijardi kuna !! Tko je tu lud ?? Ovo nije kiosk, ljudi pričamo o daleko najjačoj Hrvatskoj kompaniji.!

Koliko novih investicija, koliko nove zaposlenosti, koliko konkurentnosti, kolike nove sinergije su uništene, svatko to može dokučiti! Upravo je stravično što su uspjeli uništiti u vrlo kratkom vremenu, a Plenković govori o uspjesima! Do kada će ovaj kemičar voditi hrvatsko gospodarstvo i uništavati ga, a sve u interesu njega i njegovih interesnih grupa od BORG-a do lešinarskih fondova, i priležničkih interesnih grupacija?

Plenković i njegove grupe su iskonstruiranim, planiranim kriminalnim radnjama i nevaljanim dokumentima gurnuli u insolventnost tvrtke Agrokor grupe, te ih lažno predstavili bezvrijednima.              

Danas, Plenković i njegova mašinerija pokušavaju kreirati priču kako su to ipak možda uspješne kompanije. A po drugoj strani, sklopili su Nagodbu kojom je lešinarski fond Knighthead i njegovo društvo pokralo hrvatsku kompaniju, vjerovnike i dioničare, Republiku Hrvatsku, i dalje potraživajući ogromne svote novaca, milijarde od grupe Agrokor!

Upravo je nevjerojatno da je lešinarski fond Knighthead dogovorio s Plenkovićem plan, u kojem Republika Hrvatska dalje upravlja insolventnim tvrtkama Agrokora, a koje prema tom kriminalnom dealu Knightheadu duguju oko 180 milijardi KN i to nakon što su već uzeli Agrokor i svu njegovu najvrijedniju imovinu!

STRAVIČNO saznanje koje nam govori da će sa potraživanjima utuživati u Republici Hrvatskoj i time držati kontrolu nad dobrim dijelom Hrvatskog gospodarstva.! Ostatak kreiranoga potraživanja će otpisati i knjižiti kao gubitak, te na taj način će izbjeći plaćanje poreza u Nizozemskoj i zaraditi ogromni novac (mjerljiv u milijardama EUR-a)! Sve uz pomoć Plenkovića, Borgovog Lex- a Agrokor i potkupljene revizorske tvrtke.

Tvrke iz sutava Agrokor u Republici Hrvatskoj su u očaju, uništene i u ogromnim dugovima pod upravom države i Plenkovića, a Knighthead i društvo plivaju u enormnim profitima koje su stekli povlaštenim informacijama! To su istine koje "kemičar" Plenković svojom magijom pokušava na sve načine sakriti od hrvatske javnosti.

Sve ovo je jedno ogromno koruptivno klupko, korupcija neviđenih razmjera u koju su umješani: Ustavni sud, Trgovački sud, Tužilaštvo, Ministarstvo Pravosuđa, Ministarstvo Unutarnjih poslova, Ministarstvo Financija, Tajne službe, dio Sabora RH, dio Vlade Republike Hrvatske i izvaninstitucionalne skupine koje zapravo vode igru. Na čelu te zločinačke piramide je kapo Andrej Plenković.            .

Nekima to izgleda nestvarno, nezamislivo i nemoguće. Nažalost sve je to samo gola istina, kao i sve ono što sam do sada ponudio hrvatskoj i svjetskoj javnosti, dok se hrvatska javnost mora pripremiti na vrlo izvjesno i teško otrežnjivanje od te zločinacke organizacije na čijem je čelu Predsjednik Hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Pokušavam cijelo vrijeme govoriti i zasnivati svaku izjavu na činjenicama i golim faktima, reći hrvatskom građaninu da prosudi na osnovu fakata, a to ću u sljedećim tjednima još precizirati, a ne fabriciranih istina, kemijom «kemičara» Plenkovića, koji je potkupljivanjima, prevarom glasača, ucjenama i medijskom diktaturom uništio demokratski medijski prostor i snagu demokratskih dialoga, demokratskog ozračja u RH, sve kako bi zaštitio koruptivni lanac na čijem se čelu on osobno nalazi.

Nama trebaju pošteni političari, ne "kemičari" koji će voditi državne poslove, pretvarajući laži u "istine", uništavajući ono malo što je ostalo od demokratskog življenja. Časni hrvatski narod to nije zaslužio!

 

Ivica Todorić, 20. rujna 2018.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS