DO ZAKONITE NAGODBE ĆE DOĆI, KNIGHTHEADOVA "NAGODBA" MORA PASTI !

May 19, 2018

Interesna skupina koju čine BORG, Knightead, Alix, Dolički, zajedno sa članovima hrvatske Vlade s kojom je ispreplela koruptivnu mrežu, pokušava svim silama progurati svoju „nagodbu“. To je „nagodba“ u kojoj oni uzimaju novac, u kojoj sakrivaju papire, u kojoj isisavaju sredstva iz Hrvatske, u kojoj stavljaju državni pečat na vlastitu korupciju i kriminal. To se ne smije dopustiti. Do pravedne nagodbe vjerovnika i svih dionika će doći i ona ne smije biti „nagodba“ kriminalne interesne skupine.

Meni je početkom 2017., u konačnici i zakonom izglasanim u Saboru, otet Agrokor, kompanija s oko 60 000 zaposlenika, svjetski konkurentnom industrijom. Namjera otimanja, puno ranije formirana, sprovedena je upotrebom državnih ovlasti.

Želim napomenuti sljedeće:

1.) Kako je danas vidljivo iz dokumenata, a o čemu sam ja proteklih mjeseci i sam na svojim blogovima svjedočio, otimanje Agrokora je napravljeno isključivo iz interesa određenih skupina i ljudi radi ostvarenja vlastite materijalne koristi.

2.) Činjenica je da je u trenutku kad je stigao njihov napad, Agrokor imao redovno poslovanje i nikakvih izvanrednih događanja, a posebno ne da bi se trebao donositi specijalni zakon i otimati firma.

3.) Istina je da su se te interesne skupine povezale sa najvišim predstavnicima hrvatskih vlasti. O svemu što sada govorim, proteklih dana čitamo u mailovima koji to dokumentiraju.

4.) Ova interesna skupina želi izvući iz Agrokora, a onda i iz Hrvatske, ogromni novac na račune u inozemstvo.

a) Prvo, samo preko Roll-up ugovora više od jednu milijardu EUR. Taj Roll-up ugovor je napravljen samo radi pljačke. Agrokoru taj novac nije trebao i to je danas svima jasno. Šteta od Roll-up ugovora, ostalih nepotrebnih troškova Izvanredne uprave, kao i napravljenoga velikoga gubitka za vrijeme upravljanja Agrokorom, iznosi oko 1 milijardu EUR-a.

b) Drugo, interesna skupina, iznimno vrijednu imovinu Agrokora potpuno obezvrjeđuje, pa su tako :

  •  Uništili kapital i oteli Agrokor većinskom vlasniku, ciljano i planski;
  •  Uništili kapital poduzećima u grupi Agrokor, oteli vlasništvo tisućama malih dioničara, vrijednost stotine milijuna EUR-a.

Agrokor će registrirati u inozemstvu. Svu ovu kriminalno obezvrijeđenu imovinu stavili su sebi pod kontrolu i zaradit će MILIJARDE EURA. Hrvatski investitori će izgubiti ogroman novac.

5.) Ako Interesna skupina uspije do kraja realizirati svoj monstruozni plan to znači industrijsku i ekonomsku katastrofu za Hrvatsku, dijelom i regiju. Ekonomski se ta šteta ne bi nadoknadila za jedno cijelo desetljeće . Industrijska šteta za Hrvatsku će biti ogromna.

6.) Sve što su do sada radili bilo je vođeno mišlju - pod svaku cijenu provesti plan i ostvariti ciljeve. Počinjen je čitav niz protupravnih radnji. Floskulom kojom se vodi Plenković – cilj opravdava sredstva – sveli su Hrvatsku na svoje dvorište a zakone na neobavezne upute.

Pa su tako:

prijetili otimanjem firme i za to izrađivali dokumentaciju, (npr. „SPORAZUM“ sa Todorićem); aktivno radili na rušenju povjerenja u Agrokor; izradili kriminalne bilance koje su usmjerene ka obezvređivanju imovine; pristupili izradi čitavog niza kriminalnih ugovora radi vlastite koristi, i dan danas vode nagodbu uz prijetnje, ucjene i niz kriminalnih aktivnosti usmjerene ka njihovom cilju.

Njihovim radnjama otvorila se mogućnost tužbi za naknadu štete od Republike Hrvatske od nekoliko MILIJARDI EURA.

7.) „Nagodbom“ interesne skupine, u biti Knighteadovom „nagodbom“ - bi lešinarski fond Knighthead (koji je dobio povlaštene informacije) i ciljna interesna skupina zaradili oko 2 milijarde EUR.

Mislim da cijela javnost sada kristalno jasno vidi razinu korupcije u ovom procesu i postaje svjesna kako ih je trenutna Vlada RH uvukla u ogroman trošak. Čitav proces je okružen nezakonitošću, korupcijom, sukobima interesa, nerazumnim političkim ciljevima.

Međutim, DO NAGODBE ĆE DOĆI, DO ZAKONITE NAGODBE MORA DOĆI.

Ta zakonita nagodba bi zatvorila mogućnost tužbi za naknadu štete od RH od nekoliko MILIJARDI EURA. Ta zakonita nagodba nije kontaminirana politikom, kriminalom, korupcijom. Zakonita nagodba će biti u skladu sa pravnim normama RH koje nisu donesene sa kriminalnom namjerom.

Sve ove okolnosti sada znaju svi glavni akteri. O svemu je ovome izviještena i predsjednica države, Kolinda Grabar-Kitarović, i predsjednik Sabora, saborski zastupnici, Vlada, nadležna ministarstva, DORH, parlamentarne hrvatske stranke HDZ, SDP, Živi zid, MOST i drugi, kao i građani Hrvatske. Zato, prije važnih odluka koje će se narednih dana donositi, želim javno upozoriti na činjenice vezane na slučaj Agrokor kako bi oni koji odlučuju imali što više informacija.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS