DALIĆ – DALA OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE DONESEN “ZAKON LEX AGROKOR”

Aug 26, 2019

Danas ću se referirati na prezentaciju koju je prezentirala BIVŠA MINISTRICA U VLADI RH MARTINA DALIĆ  na otvorenoj sjednici Vlade 19.07.2017. pod naslovom „Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH – okolnosti i prva tri mjeseca primjene“I to koji su razlozi neprijateljskog preuzimanja Agrokora bili u trenutku odluke da se donese zakon. S obzirom na to da se ni danas ne zna tko je točno dao nalog i kojeg dana onda ću o tome iznijeti nekoliko činjenica

1. Osnovno je pitanje koji su događaji bili razlog da se (tobože, formalno Vlada RH donaša odluku, a u stvari odluku su donijeli Plenković i ortaci) Vlada RH odluci na donašanje “Zakona” Lex Agrokor?

2. Danas još nemamo dokaz kada je dat nalog, tko je dao nalog i kada se počeo pisati “Zakon” Lex. Jedini dokaz imamo iz iskaza Martine Dalić kada je rekla da je 03.03.2017 g. dala nalog da se ubrza izrada Lexa Agrokora.

3. Budući Dalić nije imala nikakvih argumenata koji bi ukazivali na bilo kakve osnovane razloge za neprijateljsko preuzimanje Agrokora poziva se samo na izvještaje rating agencije Moody's i to 4 puta. (interesantno da se samo na Moody's poziva, agencije Fitch ratings i Standard &Poor”s nisu izdavale mišljenja). Tako da sada iz Dalićkine prezentacije imamo dokaz da prije donašanja odluke o pisanju zakona nije bilo drugih argumenata protiv Agrokora ! To bi opet značilo da je odluka o pisanju “Zakona” donesena samo iz razloga objava agencije Moody’s? Nevjerojatno.

Budući da je u prezentaciji M.Dalić potvrdila da je 03.03.2017. dala nalog da se ubrza izrada Lex Agrokora. Moje je pitanje: ja sam 26.02.217 g. bio na tajnom sastanku (namamljen) dakle nakon 5 dana 03.03.2017 g, je dat nalog za ubrzanje pisanja “Zakona Lex, - kada je onda započeto pisanje “Zakona?

Želim kazati sljedeće;

da li je ministrica Dalić analizirala kako Moody's (samo Moody’s, a ne i ostale agencije) permanentno radi pritisak da bi stvorila uvjete za neprijateljsko preuzimanje Agrokora . U periodu od 02.01.2017 g. do 03.04.2017 g. Moody’s je izdao 9 mišljenja (02.01.2017.g,11.01.2017.g,15.02.2017.g,24.02.2017.g,03.03.2017.g,15.03.2017.g,17.03,2017.g,29.03.2017.g,03.04.2017.g.)

Mjesecima sam na dnevnoj osnovi surađivao sa I.Crnjcom I njegovim timom, ustvari kako se sada vidi sa “krticama iz AGROKORA” zato danas mogu svjedočiti kako su si sve posložili i usklađeno djelovali na neprijateljskom preuzimanju Agrokora. I upravo njihov je jedan od najvažnijih zadataka bio da sa svoje strane sve poduzmu da rating Agrokora padne.

Da li je ministrica Dalić uvidjela da Moody’s u svojim mišljenjima navodi lažne informacije (ali iste informacije koje plasiraju rušeći Agrokor, RH političari, “krtice iz Agrokora”, Rusi, Moody’s i dr.), od koga su te informacije dobili? Dalić dobro zna.

Da li se primjećuje kako uigrano Moody’s svojim objavama daje potporu (podršku) pojedincima koji ruse tržišnu vrijednost Agrokorovih obveznica, npr. ambasadoru Ruske Federacije, člana uprave Ruske VTB banke Yuri Solovljeva I dr.

Da li je ministrica Dalić primijetila kako je Moody's javno iznio činjenicu da u Agrokoru ima značajni udio ruskog kapitala? A u konačnici zajedno ruse vrijednost Agrokora.

Da li je ministrica Dalić primijetila nakon neprijateljskoga preuzimanja Agrokora kako Moody's pomaze zločinačkoj organizaciji I u svojim objavama poručuje, priprema unaprijed vjerovnike Agrokora koliko bi trebali dati otpisa u Agrokoru.Koga oni to pripremaju i kome oni to šalju poruke

4. U prezentaciji Martina Dalić iznosi da je istog dana, 03.03.2017. održan sastanak sa I. Todorićem :
„Održan je sastanak s Ivicom Todorićem, Vlada prati situaciju u Agrokoru zbog njegove važnosti za hrvatsko gospodarstvo i u više navrata naglašava odgovornost vlasnika uprave za sveukupno poslovanje kompanije“, Ministrica Dalić ni tom prigodom ne govori istinu. Točno je da je tog dana u Agrokor došao ministar Z.Marić i to kako je rekao, po uputi  premijera, vezano na sastanak od 26.2.2017.  Pitao je da li Agrokor treba nešto od Vlade RH ? Ja sam premijeru i njegovom timu zahvalio na sastanku, čokoladicama kojima smo bili ponuđeni. Isto tako sam poslao poruku: “Da Agrokor od Vlade RH ne treba nikakvu podršku, niti pomoć.” To je istina o sastanku u Agrokoru!

Tko imalo prati “aferu Agrokor”  jednostavno će zaključiti da ljudi koji su donijeli odluku da neprijateljski preuzmu Agrokor,nisu naveli STVARNI RAZLOG koji su bili osnova za donošenje “Zakona” Lex Agrokor.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS