ČINJENICE I KOMENTARI

May 03, 2018

Komentar 1. 

Već sam nekoliko puta ukazivao na poslovno stanje Agrokora do 31.03.2017. godine, a s obzirom da se ponavljaju teze o problemima u kojima se Agrokor navodno nalazio i nemogućnosti izvanredne uprave da ima uspješno poslovanje, slobodan sam još jednom prikazati i ponoviti činjenice o poslovnim rezultatima Agrokora pod mojom upravom.

Kao što se iz priloženih podataka vidi, Agrokor, onim dijelom kojim danas upravlja izvanredna uprava Agrokora (bez Mercatora), kontinuirano je imao rast prihoda i ukupnog poslovanja. Tek krajem 2016.godine, kad su nas Dalićkine skupine (koje danas upravljaju Agrokorom) značajno napale i radile nam bitne štete, tvrtki se to počelo značajnije odražavati na brojkama u poslovanju. Tako da je Agrokor prva 3 mjeseca 2017. završio sa nekonsolidiranim prihodom od minus 4,23 % u odnosu na 2016. godinu.

Samo bih želio da se moja sljedeća informacija dobro izanalizira, jer to je ključni moment koji dokazuje sve laži Martine Dalić, Knightheada i njihovog društva. 

Naime, 10.04. nakon što su oteli kompaniju, znači samo 10 dana nakon 31.03.2017.  (ne znam da li ste primijetili i da li se sjećate), izvanredni povjerenik Ramljak je bio pozitivno iznenađen sa cash flow-om i novcem koje je tog trenutka pristizao na račune. Čak je to izrekao i javno.  Agrokorov dnevni priljev bio je  oko 10 milijuna EUR-a, odnosno 70-80 milijuna kuna na dan. Narednih mjesec i pol gotovo nikakvih obveza plaćanja u Agrokoru nije bilo. Dakle, oni su od 10.04. pa do današnjeg dana (možete pogledati stanje njihovih žiro računa) imali neograničenu količinu novca na računu a sada pričaju da nisu mogli pripremiti sezonu, da nisu imali robe, da im je bilo otežano poslovanje i slično. Nevjerojatne laži! 

Oni su u tom periodu imali stanje kompanije koja je redovno tekuće funkcionirala, imala praktički bezgranično novaca. Izvanredna uprava Agrokora je, na žalost, u 9 mjeseci uspjela napraviti kaos u kompaniji, u tom kaosu uništila 1/3 kompanije. I to je jedina istina! Neka pokažu stanja žiro računa pa će vam sve biti jasno.

Komentar 2.

Agrokor je za vrijeme moje uprave kao većinskoga dioničara, u početku s pet zaposlenih, izgradio tržišno najkonkurentniju industriju u ovom djelu EU, sa oko 60.000 zaposlenika. 

Svake godine je investirano. Svake godine izgradili smo po jedan Pelješki most. Dnevno je rastao  broj zaposlenih. Sadašnja vladina Izvanredna uprava  je za samo 9 mjeseci izgubila prihod veličine 6  Kraševih tvornica. Ponavljam, u Agrokoru su uništili prihode veličine 6 Kraševih tvornica, samo za 9 mjeseci.

Evo kako se kretao ukupni poslovni prihod posljednjih 5 godina od 2011g. do 2016. Isto tako mogu se vidjeti  brojke koje su sadržane u Alterativnom  planu održivosti  za  Agrokor koja je pripremila radna grupe dioničara (SWG), i u tim brojkama predviđa poslovni prihod 2021. od oko 7.7 milijardi EUR. 

Iz prikazanih podataka se vidi da su u Agrokor posljednih 5g. svake godine rasli poslovni prihodi  za  2.5 milijardi HRK , a kada se shvati pad prihoda Izvanredne uprave  u  2017. od 6.7 milijardi HRK zorno se  vidi što su Dalić i društvo napravili!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS