BORG I KNIGHTHEAD ISISAVAJU AGROKOR I GURAJU PLENKOVIĆEVU LAŽ O NEZAKONITOJ NAGODBI KAO JEDINI SPAS

Jun 01, 2018

Od prvog dana slučaja Agrokor Knighthead je s Ramljakom i Grupom Borg sklopio deal i imao povlaštene informacije tako da je sve korake s lakoćom precizno planirao.

Nakon Lexa kao prvi korak - rade Roll-up ugovor, suspendiraju sve pravne norme i Lex stavljaju praktički van snage i preuzimaju Agrokor u potpunosti ! To je jedina istina! Zašto im se to dopustilo? Kakav je njihov doprinos Agrokoru? Nikakav, oni su samo povlašteni igrač koji treba pokupiti novac interesnih skupina i Grupe Borg. Najveći investitor ne može niti blizu, žele mu oteti novac. Odakle Knightheadu snaga da ponižava Sberbank, najvećeg investitora? Zašto u prioritetnu isplatu ne može Sberbank, a Knighthead može?

76 banaka brojkama dokazuje da je Knighthead razorio Agrokor - prva isplata keša od 1milijarde eura ide njemu ! 

  • Da se posao u Agrokoru odvijao normalno, trebalo je samo 100 milijuna eura, ovako je u sustav stiglo 250 milijuna eura, što znači da su Agrokor potpuno bespotrebno zadužili za 800 milijuna eura!
  • Imali su i provode plan stjecanja imovine na nezakonit način.
  • Imali su povlaštene informacije.
  • Napravili su čitav niz nezakonitosti, od manipulacija bilanci pa nadalje.

Posebno želim ukazati na ove činjenice:

PRVO : Ljudima koji ničim nisu zaslužili da im hrvatska država pokloni niti jednu jedinu kunu država poklanja najveću hrvatsku kompaniju. ZAŠTO?

DRUGO: Siguran sam da nadležne institucije imaju dovoljno dokaza i dokumenata za punu istinu o svim sudionicima slučaja Agrokor. Ne smije se napraviti greška, ne može se kazati da nismo znali. Vrlo brzo će , uvjeravam vas, početi istrage i procesi u drugim državama, moramo paziti što radimo. Knighthead se mora hitno utužiti.

A pogledajte kako se lešinari ponašaju:

Ovih dana događa se posljednja Knightheadova ucjena, potrošili su se, igraju na zadnju kartu. Zadnji potez svih nezakonitih skupina, zadnji potez lobista, svih savjetnika koji su uzeli desetke milijuna eura, zadnji potez bandita i lopova koji su odlučili pod okriljem vlastitoga zakona pokrasti ogromne vrijednosti.

Njihova strategija je da utjeraju strah. Njihova strategija je da Vam kažu kako će biti strašno, kako će se, ako se ne igra po njihovim pravilima, dogoditi potpuni kaos. Njihova strategija je, koju ponavljaju kao mantru, od otimanja Agrokora pa do današnjeg dana bila ista - prijetite svima, uznemirujte i dezinformirate. Pozivam sve iskrene dionike, ne dajte im da pobjegnu s nezasluženim otetim novcem.

Gdje smo danas? Što je to napravio lešinarski fond Knighthead, Plenković i njegova Borg Grupa za godinu dana u Agrokoru? Evo što je o tome reklo 76 svjetskih financijskih institucija:

Agrokor ima nevjerojatan pad poslovnih prihoda, oko 1milijarde eura
Agrokor ima pad EBITDA
Agrokor ima pad novčanog tijeka
Agrokor ima nedostatak trajnog upravljačkog tima

  1. Agrokor ima politički i pravni rizik zbog politike Vlade i ZPIU
  2. Agrokor ima politički i pravni rizik zbog Lex Agrokora
  3. Agrokor ima visoki stupanj zaduženosti. Ovdje napominjem da je Izvanredna uprava uspjela zadužiti kompaniju za 1 milijardu EUR roll-up kredita i to u manje od 2 mjeseca što je 1/5 Agrokorovog četrdesetgodišnjeg duga!!!
  4. Agrokor ima velik pad broja zaposlenih

Knighthead, Borg Grupa i interesne skupine devastirali su Agrokor. Svojim krađama, neznanjem, razaranjem sinergija, prijetnjama, otpisima ulaganja, strategijom likvidiranja doveli su Agrokor na koljena.

Agrokor je ciljano obezvrijeđen kako bi se svi prikliještili uz zid. Njegova vrijednost se ciljano prikazuje manjom da bi svi dionici mislili da je ovo posljednja šansa za nekakvu “nagodbu”.

Ovo nije posljednja šansa!. Naprotiv, ovo je posljednja šansa Knightheada, Plenkovića, Grupe Borg da se ,nažalost, pokušaju izboriti za legalizaciju procesa koji su vodili nezakonitim aktivnostima. Oni misle kako je to njihova šansa da prikriju svoje protuzakonitosti i da sakriju krađu, a najmanja im je briga što će Hrvatsku zaviti u crno.

Poruka Knightheada je jasna - oni su se osigurali najvrjednijom Agrokorovom imovinom i prijete svima. Upravljaju firmom i razaraju je jer su oni osigurani. Nude dionicima dva izbora: ili da im se da potpis, suglasnost na nagodbu, ili će biti kraj svijeta.

Naravno ovo je laž! Jedini kraj bit će za Knighthead, lopove koji su krali Agrokor posljednjih 14 mjeseci, uz aktivnu podršku članova Vlade.

Ne smije im se dopustiti da sprovedu svoj plan do kraja. Hrvatska mora sačuvati Agrokor!


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS