BEZAKONJE ANDREJA PLENKOVIĆA JE MOTOR POKRETAČ SVIH KAZNENIH DJELA

Sep 03, 2018

Jedno od osnovnijih pitanja koje si možemo postaviti je pitanje sjećanja, ili bolje rečeno - pitanje stanja kolektivne memorije. Što još ostaje od te memorije kada čelnici hrvatske države i njen Predsjednik Vlade Andrej Plenković, jednom gestom, jednim odmahom ruke, našu kolektivnu memoriju proglasi jednom riječju passe, to je svršen čin, tu se više nema što gledati, priča o Agrokoru je svršen akt!

Dužnost nam je hrvatsku i svjetsku javnost upozoriti upravo zbog kolektivne memorije, da istina mora biti i osnovica i cilj te kolektivne memorije. Istina se ne može, a niti smije, formirati na osnovu laži, koruptivnih kriminalnih aktivnosti, zloupotreba zakona, a prije svega onog temeljnog zakona Ustava RH i drugih pozitivnih zakona i uredbi, kako da bi se vršila koruptivna otimačina privatne imovine i davanje iste izabranoj koruptivnoj grupi, lešinarskim fondovima i ruskim bankama. Pitamo se s javnošću u ime čega? Samo za to da jedna kriminalna grupa Vlade RH i njeni pomoćnici suspendira državu prava i kada pravna država, zakon, Ustav, postanu taoci korupcijskih grupa, i taj duh instalirala kao dominanti duh nad hrvatskim društvom. U rukama premijera upletenog u koruptivnu mrežu, takva država više nije država, to je postala ucijenjen teritorij. Ucijenjen teritorij koji mora poklanjati najveće vrijednosti države da opere njegove koruptivne zasade.

Danas smo svjedoci, kao nikada u povijesti nove hrvatske države, privatizacije vlasti, bespravlja, upravo u rukama ucijenjenog premijera RH Andreja Plenkovića. Svjedoci smo zlouporaba koje su dovele do toga da se sva sredstva mogu upotrijebiti kako bi se prikrio kriminal.
Upravo u činima toleriranja kaznenih dijela, kažu nam između redova Andrej Plenković i njegovi poltroni iz HDZ-a, je postala nužnost. Jer kako drugačije protumačiti njegov rječnik, kad on evidentni kriminal naziva „netransparentnošću“. Evidentno kršenje zakona je „nepostupnost“, dok nepripadajuća dobit dobivena zlouporabama i krađama je samo „neetičnost“. Zajedništvu takvog novog rječnika, tome svemu jedino što ima reći Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, je dajući javnosti premijerski imprimatur zaborava: „passe“.

Činjenice govore suprotno. Nagodba nije gotova, jer preko 90 žalbi govore o tome. Manipulacije i lažni izračuni glasova o Nagodbi govore o tome. Ništavna jamstva koja su osporena pravomoćno u momentima nagodbe govore o tome na najizravniji način. Svaka stranica tog kriminalnog dokumenta je protivna hrvatskom pozitivnom zakonu i pravnom sustavu vrijednosti. Dokumenti koji sve te zloupotrebe evidentiraju donose i upućuju na desetljeća robije za počinioce zla. Unatoč tome, vjerujte mi, Plenković i njegova grupa sve čine, i spremni su na sve – od prijetnji sucima, rušiti pravni sustav, korumpirati, sve u cilju samo da spasi samog sebe. Hrvatska javnost to jasno vidi, to vide stručnjaci, nepotkupljivi javni eksperti, to se više ne može sakriti, to je ispred vaših očiju, u javnoj domeni: To svo zlo instruira, pokriva i čini hrvatski Premijer Andrej Plenković!

Samo one činjenice koje su danas javno poznate, koje su nepobitne, i ponavljamo koje se nalaze u javnom prostoru, vezane uz aferu Agrokor, sastavljene od niza izjava, dokumenata, mailovi iz Hotmail afere, autentična svjedočenja Martine Dalić i Ante Ramljaka neupitno dokazuju da je centralnu ulogu u otimanju Agrokora imao sam premijer Vlade RH Plenković. Andrej Plenković igra najcrnju ulogu za nacionalno gospodarstvo, planirajući sa svojim pomoćnicima urušavanje vrijednosti nacionalne kompanije Agrokor predajući ga u ruke lešinarskim fondovima i bankama i za direktno materijalno bogaćenje njega i njegovih pomoćnika u ovom slučaju.

Andrej Plenković zapravo ovim držanjem ruši i sam HDZ, kojem prijeti urušavanje, kao da je kula od karata. A tek će se vidjeti kakvi skandali će se dogoditi iza toga, samo tada će na žalost, sve biti kasno. Rekao sam i prije, a vjerujte mi znam i sad, istina izlazi, i oni ne mogu to spriječiti. A istina će, vjerujem, iznenaditi čini mi se i one najveće skeptike.

Tko razuman više spori da je Lex Agrokor napravljen za „njih“, za interesne skupine, da je došlo do kriminalnih kumulativnih zarada, da je Knighthead igrao korupcijsku igru s državnim dužnosnicima, da je Izvanredna Uprava radila protivno interesa Agrokora i države? Tko više može sakriti da se manipulira bilancama da bi oteli Agrokor? Tko razuman može negirati da se prijetilo dobavljačima, ucjene Agrokorovim partnerima policama i regresnim mjenicama? Tko više može negirati isplate stotinama milijuna Plenkovićevim prijateljima za uništavanje oponenata? Ovakvoj putanji pitanja gotovo da nema kraja, pa i sam hrvatski čovjek vidi jasne odgovore!

Da rezimiram, jednu jasnu i čvrstu spoznaju i stvar - bez utjecaja politike Agrokor nije mogao biti srušen! Napadali bi ga možda fondovi, Korunić, Texo, Ramljaci, Alixi, Škegro i slični lešinari. Pregovarao bi i dogovorio sve (kako i je!) s bankama, pregovarao bi s partnerima, igrao bi tržišnu utakmicu, i nitko mu ne bi mogao ništa. Za sve što se dogodilo Agrokoru, presudna uloga i nažalost uništavajuća uloga bila je upravo uloga vladajuće strukture, hrvatske državne politike. Na čelu tog projekta, to je omogućeno isključivo podrškom, odlukama i pod sponzorskim vodstvom Andreja Plenkovića.

Plenković je pri tome zloupotrijebio svoj mandat i odgovoran je za kaznena dijela počinjena oko predmeta Agrokor, isto kao što je i BORG grupa zlouporabom svojih položaja stekla protupravnu korist. Sada, kad je razotkriven, grčevito se drži svojih zlouporaba, kao i BORG grupa svojih, jer nitko od njih ne voli priznati kriminal. Pozivam ga, kao što je on prozvao svoje sudionike iz BORG grupe, da povrate dijela otimačine Agrokoru, čime je natjerao na smijeh čitavi hrvatski narod, da on vrati svoj premijerski mandat. Tada se može prošetati do DORH-a, pa neka onda dokaže da je čiste savjesti i čistih ruku?

Želimo ovom prigodom podsjetiti i hrvatsku i svjetsku javnost koja jasno ukazuje na ulogu i neosporene činjenice oko ključne uloge premijera RH Andreja Plenkovića u slučaju Agrokor:

 1. Bez Andreja Plenković izvaninstitucionalna BORG grupa ne bi postojala. On je osnivač BORG grupe i motor pokretač ključne političke uloge u kriminalnom otimanje Agrokora.
  Izvaninstitucionalno djelovanje privatne grupe ne bi bilo moguće da je nije formirao Andrej Plenković. Mandat, ovlaštenje, direktive i ključne odluke za daljnje djelovanje utemeljene su u prostorijama Vlade RH. Premijer Plenković nije imao nijednu ovlast da imenuje ovu skupinu. Sve je urađeno kršenjem zakonskih odredbi, kršenjem Ustava RH. Nelegitimni predstavnici privatnih interesa su dobili ovlasti da odlučuju i kroje sudbinu “sistemski važne kompanije“.
  Ovo je bio početni delikt – koji je uzročno-posljedičnim odnosima doveo do svih daljnjih posljedica!
  Prvi sastanak vezano na osnivanje BORG GRUPE održao se 22. veljače 2017. godine pod predsjedanjem Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade RH! Na sastanku su predložena tri člana radne grupe: Korunić, Ramljak, Matić, pa kako su svi dali pozitivno mišljenje o njima, Plenković ih je potvrdio. U narednim danima grupu je činilo najmanje 5 osoba, s time da se je ona povećavala po potrebi.
  Plenković je predsjedao sastancima i 23.-24.-26. itd. veljače 2017. g. Dakle, dogodilo se potpuno suprotno u odnosu na ono što je sam Plenković u javnosti priznao i kazao. Ne preostaje dakle, kako meni, a isto tako i hrvatskoj javnosti, ustvrditi da Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković LAŽE! Njegova odgovornost je apsolutna.

2. Bez politike Andreja Plenkovića, ne bi bilo ni destabilizacije Agrokora

Iz čitavog niza dokaza, a i iz izjava Uskoku gospođe Martine Dalić, Ante Ramljaka, vidi se da je riječ o smišljenom, planiranom činu čije su posljedice i kratkoročno i dugoročno negativne i devastirajuće ne samo za Agrokor, već i za ukupno hrvatsko gospodarstvo.

Kada se uzme u razmatranje precizna kronologija događanja, što određeni analitičari i ističu u analizama svih elemenata, sastanaka i događaja, te orkestriranoj medijskoj hajci, može se precizno utvrditi, da je sve bilo sinkronizirano i inspirirano u čelništvu Vlade i Sabora RH, da je riječ o nepobitnom aktu inicirajućem deliktu destabilizacije Agrokora.

Odluke sastanka od 24. veljače 2017.g. pod predsjedanjem Andreja Plenkovića kad su, odlučili „intervenirati“, zapravo stavljaju tu intervenciju kao neophodan element koji podrazumijeva protuzakonsko djelovanje. Sve je bilo usredotočeno kako bi Agrokor mogao postati lagani plijen u dosluhu sa stranim lešinarskim fondovima, kojim je zbog nekih «viših ciljeva» omogućeno ogromno bogaćenje.

Obratimo samo pažnju i ukazat ćemo na sljedeće činjenice i informacije koje su javno dostupne koje omogućuju razvidne zaključke:
- Da su Andrej Plenković i Martina Dalić manipulirali i kontrolirali medije ;
- Da su organizirani sastanci predstavnika BORG grupe i Vlade RH sa Sberbank i to najmanje tri puta paralelno dok Agrokor pregovara o kreditu sa Sberbank i VTB ;
- Da su organizirani sastanci predstavnika BORG grupe i Vlade RH s VTB bankom, opet dok Agrokor pregovara o kreditu ;


 • Da su organizirani sastanci i da su se slale insajderske informacije putem Šavorića osobnim kreditorima Ivice Todorića (takozvani PIK kredit, koji je dan Ivici Todoriću) ;

  - Da su namjerno odavani tajni podaci i sabotirani Agrokorovi poslovi, ili drugim riječima oni su „šurovali sa Staljinom..:“ (riječi Borisa Šavorića koji je odavao tajne podatke Plenkovićevoj grupi) ;


 • - Da je cilj bio da se stvori situacija da se sve „oči okrenu prema njima“ (riječi Martine Dalić) ;
  - Da su namjerno koristili bivše zaposlenike Agrokora i to pravnike kako bi uvidjeli „slabe točke“ koje se mogu iskoristiti da se Agrokor otme. Pa tako se osmislio plan da se jamstva upotrijebe nezakonito ;
  - Da su stranim financijskim institucijama slati nacrti Lex Agrokora, tj. planovi intervencije ;
  - Da su banke i druge kompanije utjecale na sadržaj Lex Agrokora, pa tako i na odredbu o „najstarijoj tražbini“ i dr.
  Nije teško izvući zaključak da nijedna tvrtka ne bi preživjela ovu koruptivno-političku-konspirativnu sabotažu, pod pritiskom ovog političkog djelovanja, dirigirano iz hrvatske vlade, koje je Agrokor neminovno vodilo da padne na koljena.

3. Bez protupravnih radnji Andreja Plenkovića i njegovih grupa, Agrokor bi dovršio Standstill i refinanciranje

Čak u najvećem jeku političke kampanje, Agrokor je postigao 30. ožujka 2017. takozvani Standstill aranžman, kojeg sam javno publicirao i prikazao na mom blogu i koji je značio da su banke stale iza Agrokora.
U najvećem pritisku svih interesnih struktura osnaženih politikom Andreja Plenkovića, dobavljači Agrokora, njih nešto više od 40, koji su činili 90% financijskog volumena nabave, dali su na sastanku 27. ožujka 2017., bezrezervnu podršku Agrokoru.
Usprkos svim naporima, angažiranju vodeće svjetske kompanije Alvarez & Marsal, usprkos angažiranju savjetnika (koji su se nažalost poslije u sukobu interesa prodali pod utjecajima ) Kirkland & Ellis, Houlihan Lokey i drugih, Andrej Plenković je donio zakon napisan od strane njegove privatne skupine i time zaustavio tok normalnog poslovanja Agrokora.
Politika je kriva što je Agrokor spriječen da sam na najkvalitetniji način riješi probleme koja mu je ista ta politika izazvala.

4. Sve radnje, procesi, djelovanja vezano za Agrokor se odigravaju „uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje“, a možda jedan od najvažnijih je ROLL-UP. Andrej Plenković nosi krivicu svih zlouporaba i kaznenih dijela koje su proistekli iz svog djelovanja kako međunarodnih tako i domaćih interesnih grupa i kriminalaca.

Plan aktivnosti, pogotovo njegovi glavni elementi s inozemnim skupinama Plenković i njegova Borg Grupa dogovorili su u začecima travnja, ali vjerojatno i dosta ranije, pogotovo termine Lex Agrokora! Bio je već posložen čitav niz važnih elemenata: cilj, organizacija, komunikacija, kadrovski plan, zakon, promjena zakona kroz Roll-up ugovor, destabiliziranje Agrokora, likvidacija I. Todorića i obitelji, suradnika koji ne surađuju u konspiraciji, kao i oko insolventnosti tvrtki, izuzetnoj važnosti jamstava i čitav niz ostalih elemenata, koje bi trebale biti dovršene na kraju u završnom činu Nagodbe.
Osoba koja je najčešće branila u javnom prostoru važnije „elemente“ cijelog plana preuzimanja Agrokor pa tako i Roll-up je upravo Andrej Plenković.
Po priznanju grupa Lex Agrokor se piše 20. veljače 2017.g., neke indicije upućuju i na ranije datume. Na nekom sastanku, za koji javnost znade, Roll-up se već spominje 12. travnja 2017.g. i tako dalje. Što želim ovime reći, da kako je koja aktivnost otpočinjala, tako su se aktivirale i odgovarajuće podrške, mreža se širila.

Roll-up je bio apsolutno nepotreban Agrokoru. Milijardu eura opterećenja na Agrokoru je bilo apsolutno ciljano izmišljeno, kako bi došlo do ovisnosti Agrokora prema Knightheadu.

Roll-up je prouzročio nemjerljive štete dioničarima Agrokora i Republici Hrvatskoj! Pa tako isto i sama Nagodba, koja zapravo uništava Agrokor i situira ga u Nizozemsku, je akt veleizdaje, koji je u potpunosti i isključivo vođen formom nametnutog roll-up ugovora. Sve je to dogovoreno u suglasju s Knightheadom. Otimanje imovine 15,000 manjinskih dioničara, ogromnih šteta, koja je dovela konačno do preko 90 žalbi na Nagodbu, kako od strane banaka, a isto tako i od najvećih hrvatskih tvrtki. Kako bi se vidio direktni kriminalni proces, što su čak i vještaci utvrdili procijenite sami – čak su vještaci utvrdili da se, krivotvorilo i manipuliralo sistemima za glasanje. To je znak da je sve bilo isprepleteno kriminalnim zasadama.
Na kraju, Knighthead ne pristaje na garancije za Roll-up kredit kakve je Agrokor izdavao dotadašnjima investitorima, jer ih nisu dovoljno štitile i jer svi znaju da su ništavne! Radi se ovdje o osiguranju monstruozno visokih suma novaca preko trusta u Hong-Kongu kako bi u potpunosti zaštitili kriminal, a Agrokor postao apsolutno ovisan o željama jednog lešinarskog fonda.

Sve ono što je prijetnjama izrekla gospođa Martina Dalić 16. ožujka 2017., kad je po uputama Andreja Plenkovića došla u moj ured, da prebacim Agrokor na neki SPV, nisu mogli dobrovoljno dobiti od mene, uradili su to ROLL-UP ugovorom. A njegov najveći pobornik je upravo bio Andrej Plenković, uz svu izraženu podršku Predsjedništva HDZ-a.
Andrej Plenković je zapravo morao izbaciti Most iz Vlade RH, da bi kriminalno klupko moglo biti što manje vidljivo, lakše provodljivo, samo unutar HDZ-a. Sve je njegovo maslo i njegova odgovornost, ali i odgovornost HDZ-a.

5. Bez političke podrške Andreja Plenkovića nema nepripadajuće protupravne dobiti lešinarima, savjetnicima, BORG grupi, Tedeschom, Vidaković, prijateljima, kumovima.

Izračun protupravne koristi koji je posljedica radnji Andreja Plenkovića je šokanta:

 • Knighthead i insajderi koji trguju obveznicama – oko 400-500 milijuna eura nepripadajuće dobiti dobivene trgovinom povlaštenim informacijama i zlouporaba službenih ovlasti
  - AlixPartners i BORG savjetnici – stotine milijuna kuna kroz izvlačenje novaca putem ugovora i podugovora – sve naravno u prethodnom dogovoru
  - Posrednici i insajderi – desetine milijuna eura putem provizija u Hong Kongu a sve kao nagradu za korupciju i kriminal
  - Privilegirani Plenkovićevi prijatelji – desetine milijuna eura kroz prioritetne isplate tijekom trajanja postupka Izvanredne Uprave
  Knighthead je nakon sastanaka s državnim dužnosnicima kao i piscima Lex Agrokora dobio stotine milijuna eura zarade.
  AlixPartners je nakon sastanaka s piscima Lex Agrokora iskorišten kao protočni mehanizam za pranje novca. Protočni mehanizam koji je išao preko ukrajinskih firmi, iako to nije bilo u skladu s dozvolom ministarstva. Cijela ova afera savjetnici je odobrena od strane Plenkovića. Ante Ramljak je priznao u svom iskazu da mu je rekao da će sve članove Plenkovićeve grupe kojima su po riječima predstavnika Etične banke „OBEĆANE NAKNADE“ povijesti u Agrokor. Dakle, obećanje je ispunjeno. I to kroz najgori način klijentelističko-koruptivne hobotnice. Agrokor je bio zlatna koka gdje su Plenkovićevi prijatelji i njegova grupa našli svoje mjesto da zarade pod njegovom političkom rukom.
  Skandal.
  A da ne govorimo o onome što su dobavljači iskusili na svojoj koži – diskrecione isplate povezanim kompanijama, preknjižavanje i antidatiranje faktura za Tedeskog, 90% isplate Vidaković... Sve isključivo produkti funkcioniranje skupina pod patronatom premijera Plenkovića.
 • 6. Bez političke podrške Andreja Plenkovića nema Lex Agrokora, pravnog divljaštva, prijetnji sucima, Guinnessovskih sutkinja, zlouporabe državnih organa
  Politička infrastruktura Andreja Plenkovića omogućila je uvoz zakona napisanog od strane privatne skupine koja je u međuvremenu našla potrebu da „konzultira“ razne interesne elemente i grupe interesa. Knighthead, AlixPartners, banke... strahota ..

Politička infrastruktura Andreja Plenkovića svakodnevno zlouporabama daje na uslugu svoje mandate radi realizacije projekta otimanja Agrokora. Gase se povjerenstva, vrši se pritisak na sudove da „potvrde“ Nagodbu, vrši se pritisak na tužilaštva da odbace prijave, daju se izjave koje prejudiciraju rad državnih organa i povjerenstava. Cijeli hrvatski pravni i vladajući sustav dat je na raspolaganje nekim interesima, koji su Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića ubacili u mrežu svojih insajderskih trgovina i zloupotreba. Samo par primera koji pokazuju teret koji trpi cijeli sustav:

- Sutkinja trgovačkog suda analizira 7300 stranica Nagodbe za 10 radnih dana i donosi rješenje o potvrdi Nagodbe bez ijedne jedine riječi o suštini iste pri tom točno postupajući po hodogramu koji je izradila upravo Izvanredna Uprava. Naravno da nije potvrđeno, Plenković gubi premijersko mesto.
- Tužiteljica USKOKa od stotinjak svjedoka saslušava jednog (i dva okrivljena) po kaznenoj prijavi za zlouporabe u Hotmail aferi i možda najekspresniji odbačaj kaznene prijave ikad za ovakvu ozbiljnu situaciju dostavlja par dana pred glasanje o Nagodbi. Naravno Plenković je bio na toj prijavi.
- Gasi se na inicijativu HDZa (Plenkovića) Istražno Povjerenstvo o Agrokoru.
- Plenković unaprijed komentira da očekuje da sud potvrdi Nagodbu.
- Plenković prejudicira odluke povjerenstava za sukob interesa jer „on ne vidi ništa sporno“.
- SOA radi po nezakonitim nalozima (a izjavio njezin ravnatelj da samo Plenković može dati nalog..)
- FINA služi kao privatna tvrtka za uslugu BORG grupi
- Prijeti se stručnjacima, upravama društava i ucjenjuju ljudi da sprovedu protupravne radnje koje su nužne da bi kriminalni projekt otimanja Agrokor uspio.

Značajni pisci, filozofi su pisali prečesto o tome da u politici nema previše morala. Međutim, premijer RH izgleda nije čuo ni za zakon, iako je sam pravnik, što znatno otežava njegovu poziciju u svemu ovome. Svi zakoni su suspendirani, samo i isključivo da bi Plenković mogao sakriti i prikriti razna kaznena dijela svojih grupa i skupina... Doveo je konačno u pitanje i svoj vlastiti politički probitak u upitnost. Svoju sudbinu je privezao sudbinom za lešinarski fond Knighthead, što je danas jasna činjenica.

7. Bez politike Andreja Plenkovića nema kriminalne Nagodbe, nema otimanja dionica manjinskim dioničarima, nema otimanja imovine braniteljima, nema odlaska Agrokora u Nizozemsku, koji je zasnovan na nezakonitim pravnim konstrukcijama.

Na kraju, sama Nagodba u Agrokoru je zaključan čin jednog kriminalnog procesa. Dovoljno je pogledati samo odredbe tog dokumenta, koje se tiču „zaštićenih osoba“ i „odricanja od tužbi“. Oni sami znaju da su kršili zakone i nanosili štetu Agrokoru, dioničarima, svim hrvatskim građanima.
Ne samo da se ogromna šteta predlaže tom Nagodbom, nego je to jedna umišljena tvorevina, koji su stvorili izvršitelji najvećih zlouporaba i zla u hrvatskoj gospodarskoj povijesti. Ona ne može biti ništa drugo, nego upravo ono što i jest – unaprijed osmišljen plan preuzimanja Agrokora koristeći političke zlouporabe bez kojih se ništa od ovoga ne bi moglo dogoditi. U cilju ovog objektiva, su bili uključeni i veliki internacionalni interesi su upregnuti u ovaj projekt. Hrvatski premijer Plenković ih je prigrlio, plešući jedan zlokobni veleizdajnički ples.

Samo kratak pogled na žalbe nekih od najvećih tvrtki u Hrvatskoj i najvećih banaka izaziva muku. Rekapituliramo samo neke činjenice iz tih žalbi:

- Nagodba je zasnovana na „ROLL-UP stvarnosti“ kako je rekao jedan žalitelj, stvarnosti koja koristi protupravna obećanja Knightheadu;
- Nagodba je zaključena uz manipuliranje glasanjem gdje su se za milijarde kuna zlouporabama izračunavali glasovi;
- Nagodba koristi pravomoćno osporena jamstva za proboj pravne osobnosti i otimanje Agrokora;
- Nagodba krši odredbe Stečajnog zakona;
- Nagodba je protivna Zakonu o trgovačkim društvima i praksi svih zemalja koji koriste germanski pravni sustav;
- Nagodba sadrži nedozvoljene sporazume, privilegiranje Ruskih banaka;
- Nagodba privilegira vjerovnike članove Privremenog Vjerovničkog Vijeća;
- Nagodba je protivna Lex Agrokoru i urađena od strane nelegitimnog Vijeća;
- Nagodba je osmišljena od strane savjetnika koji su dio BORG afere, savjetnika u sukobima interesa, pa su tako Tin Dolički i Kirkland & Ellis odvjetnici Knightheada iako rade za Agrokor sada, savjetnika koji su odabrani od strane BORG grupe i koriste za pranje novaca – AlixPartners;
- Nagodba materijalnom konsolidacijom stoji na strani neustavnosti;
- Nagodba je izglasana osporenim tražbinama koje su protivno zakonu dozvoljene da glasaju.

I tako dalje, i tako dalje....

Nagodba, a pogotovo Izvanredna Uprava nisu uradili ništa korisnog za Agrokor, već samo protiv Agrokora. Plenković i njegove grupe umjesto da provedu poslovno i financijsko restrukturiranje hrvatskog koncerna Agrokor, kao što su prezentirali u javnosti, za isključivi cilj su imali „vlasničko restrukturiranje“ - u prijevodu otimanje. Tijekom ovog procesa Agrokor gubi tržišta, gubi konkurenciju, gubi ljude, gubi promet, gubi novce, gubi vrijednost.
Ako je sve ovo neki uspjeh i tako dobro, čemu ovakvo političko ludilo? Čemu nervozne izjave Premijera o Agrokoru? Čemu toliki trud da se sve zakopa ako je ovo sve fantastično i sjajno? Ako je Agrokor bio uništen, propadao, urušavao se, uništio ga Ivica Todorić... Zašto onda ovo sve? Zašto je plijen? Zašto geopolitika, zašto Knighthead, odakle 500 milijuna kuna savjetničkih naknada? Odakle prostora za 1 milijardu ROLL-UP kredita? Wagner, Poletaev se smjenjuju kod Plenkovića, dok stranim veleposlanicima se dopušta javni i diplomatski spektakl neviđenim u uređenim i osviještenim državama, gdje se stavlja u upitnost suverenost države i naroda, nezakonitoj otimačini imovina, pod okriljem jedne korumpirajuće vlasti pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića.

Istina je da svi znaju vrijednost Agrokora, koju smo ja, moji partneri i moji zaposlenici stvorili. Upravo je u tome razlog, da ga je ova izvitoperena vlast i odlučila oteti.

Zaključak:

Sve ukazuje na samo jednog čovjeka koji zloupotrebama, pred očima svih uništava hrvatsko gospodarstvo, Agrokor i hrvatsku državu. Jedan čovjek ne dozvoljava funkcioniranje države prava, kako bi institucije pravne države trebale djelovati i Vlada RH kao garant i izvršitelj prerogativa proizišlih iz Ustava RH, koja nalažu Vladi da osigurava ravnomjernost institucija izvršne i osiguranje sudbene vlasti, kako bi zakon bio primijenjen, da kaže svoje i da institucije rade svoj posao bez pritisaka sa strane. Mi se nalazimo u paradoksalnoj situaciji da jedan čovjek koji vodi Vladu RH ima politički, osoban i neke druge interese da zaštiti kriminalce. Jedan čovjek drži tu političku moć koja je pokretač svih kaznenih dijela. Jedan čovjek je postao sinonim za bespravlje država, bespravlje u Agrokoru, bespravlje u Nagodbi o Agrokoru i on se zove Andrej Plenković.

Zbog svega toga, on mora otići s čela Vlade RH. Stručna javnost, gospodarska i pravna, treba i mora podići svoj glas. Zakon, konačno mora vladati, a bezakonju treba stati na kraj, jer ništa ne može opravdati protuzakonske radnje! Tužilaštvo i sudstvo mora reagirati bez pritisaka, sudeći po slovu zakona. A to je nemoguće, sve dok jedna personifikacija svog zla se nalazi na čelu izvršne vlasti Vlade RH, dovodeći i same temelje države u upitnost i opstojnost, upitnost pravnog sustava države, uništavajući gospodarske interese hrvatske države!

Postavili smo si pitanje u početku o stanju naše kolektivne memorije, pa isto tako i u završetku možemo reći kao odgovor, da svakog hrvatskog časnog građanina, pa i mene osobno, pri tome treba tražiti inspiraciju u istini, da to ne može biti kriminal i zločin, već samo čini istine i inspirirani s istinom.

Ivica Todorić, London, 3. rujna 2018. g.POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS