ATLANTIC U KRIMINALU, PLJAČKA IDE DALJE

Jun 04, 2018

O povlaštenim dobavljačima, koji će, za razliku od 5000 onih koji nisu povezani s Grupom Borg, izvan svih zakonskih okvira dobiti stopostotni povrat duga od Agrokora jer im je računovodstvenim manipulacijama i preknjižavanjem to omogućio Ante Ramljak i Fabris Peruško, već sam pisao.

No, danas je jedan hrvatski news portal objavio i skandalozne, nedvojbeno kriminalne, originalne dokumente koji to i jasno potvrđuju. Atlantic je, vidljivo je iz dokumenata, u izravnom dogovoru s Ramljakom, stari dug „ pomladio“ i osigurao njegovu naplatu u cijelosti izvan svih zakonskih okvira u potpuno povlaštenom statusu. Nažalost, na taj sam slučaj ukazivao, no nadležne institucije još uvijek šute. Uvjeren sam ne zadugo jer ovakvu vrstu otvorenog, neskrivenog kriminala u Agrokoru je, naprosto, nemoguće ignorirati. Kad se otvore podaci koje Izvanredna uprava skriva kao zmija noge, jer otkrivaju još stotine mutnih milijunskih isplata, sve će maske ove kriminalne organizacije pasti.

Ovaj dokaz vapi za odgovorom jesmo li svi pred zakonom isti !? Zbog ovog ću slučaja, i nedvojbenog kaznenog djela, Atlantic Trade, Ramljaka i Peruška kazneno prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu. Njihove kriminalne aktivnosti, prema odredbama Kaznenog zakona, predviđaju zatvorske kazne i do 12 godina zatvora. A dokazi su i više nego jasni i neporecivi.

Ovo sada pokazuje da se nakon smjene Ramljaka i Dalić nije ništa promijenilo - kriminal ide dalje svojim planiranim stazama, ortaci i dalje pune džepove otetim novcem. Atlantic su očito isplatili Ramljak i Peruško, ali tu je sada direktno i Plenković !

Nekoliko puta sam pisao o grupi gradskih „ dečki“ Plenkoviću, Tedeschiu , Šavoriću  i Ramljaku. Kako su Šavorić i Ramljak već dobili poslove i novac, stalno je visilo pitanje što je sa Tedeschijevim Atlanticom ? Sada znamo - Borg je još jednom, kao i nebrojeno puta do sada, uzeo Agrokorov novac i izvan svih zakonskih okvira transferirao ga svojem prijatelju.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS