ANDREJ PLENKOVIĆ JE NARUČITELJ LEX AGROKORA

May 20, 2018

Svakome je danas jasno da je u slučaju otimanja Agrokora protuzakonitosti i korupcije, blago rečeno, bilo u ogromnim, teško shvatljivim količinama i još uvijek nesagledivim razmjerima. Hrvatska država slučaj Agrokor mora u potpunosti rasvijetliti ako želi izaći iz močvare u kojoj smo već duboko. Zato treba pustiti da nadležne institucije pravne države rade svoj posao neovisno i bez pritisaka. U ovome je trenutku nacionalni interes rasvijetliti cijelu istinu, a onda utvrditi razmjere korupcije i političke i kaznene odgovornosti svakoga. Predlažem svima, ponajprije onima koji smiješnim argumentima pokušavaju umanjiti odgovornost onih koji su djelovali tajno protiv zakona i protiv interesa Agrokorovih dionika da ne idu na tanki led, da ne sramote i sebe i Hrvatsku.

Isto tako želim ukazati na koordiniranu PR medijsku kampanju koja danas besramno širi laži. Iz opsežne korespondencije Borga i dokumentacije koja je procurila u javnost vidimo da je upravo razrada komunikacijske strategije bila osnovna poluga otimanja Agrokora. To je gospodine Plenkoviću pravi hibridni rat i protiv mene i protiv interesa Hrvatske. Najstrašnije je što ste taj rat platili mojim novcem, odnosno novcem otete privatne kompanije. O tome kome ste točno taj novac dali (od PR-a, lažnih feljtona, do marketinga koji radi jedna vrlo interesantno povezana agencija s izravnom vezom s osobom iz vašeg ureda) da bi proveli vaš sramotni nezakoniti plan, da bi slika koju ste iskonstruirali našla put do javnosti, opširno ću pisati u nadolazećim danima. I dalje ne posustajete - Agrokorovim novcem i danas plaćate koordinirane medijske nastupe i izjave vaših sudionika. Tako iz Vlade naručeni tekstovi koji marginaliziraju kriminal i korupciju opet pokušavaju sakriti i prikriti od javnosti istinu i nesagledive posljedice koje trenutni procesi u Agrokoru neminovno donose.

No, unatoč svim pritiscima, rasvjetljavanje istine se nastavlja. Danas smo iz jednih dnevnih novina saznali informacije o kontaktima i poznanstvima premijera Vlade Andreja Plenkovića s Borisom Šavorićem i Emilom Tedeschijem. Ta poznanstva, suprotno lažima premijera Plenkovića, su duboka i direktno relevantna za planiranje i početak procesa otimanja Agrokora.

U jednom od mojih blogova pisao sam već da je Plenković prijatelj sa Šavorićem, a da je Dalić prijateljica sa Doličkim. Dakle, već puno ranije od izbijanja Afere Hotmail sam saznao i objavio informacije o odnosima pojedinaca i grupa koje su se udružile radi rušenja Agrokora i ostvarivanja osobne koristi kreirajući kroz zakon svoj privatni deal.

Javnosti je sada poznato da je Lex Agrokor pisao Šavorić. Nakon što je završio prijedlog zakona predao ga je nadležnoj ministrici Dalić, a ona „Grupi Borg“ na čijoj mail listi je i dalje Šavorić. O daljnjem tijeku događanja danas imamo potpunu rekonstrukciju kroz mailove. Prvotni prijedlog Šavorića (bilo bi ga interesantno vidjeti) pretrpio je oko 30% promjena, uglavnom iz razloga što je u konačni prijedlog ugrađena mogućnost Roll-upa. Potpuno je jasno da je čitavim tijekom procesa pisanja Lex-a upravljala Dalić.

Međutim, sada dolazimo ponovno do glavnoga pitanja koje će otkriti sve tajne i istine! TKO JE DAO NALOG DA SE PIŠE LEX?

Ako ministrica Dalić kaže da ne poznaje Šavorića, taj mandat, odnosno nalog, Šavoriću je mogao dati samo prijatelj PLENKOVIĆ!

Mandat za pisanje Lex Agrokora je dao Andrej Plenković koji je ideju, a kasnije rješenja za realizaciju, dobio od tima svojih prijatelja Tedeschija, Šavorića i Ramljaka a sve sve to zbog ostvarenja vlastite imovinske koristi.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS