ALIX PARTNERS IZA SEBE OSTAVLJA PUSTOŠ

Mar 26, 2018

Nakon što sam objavio svoj prvi blog, iznosio sam samo  činjenice o tome što se točno događa oko Agrokora i mene .

Slagao sam mozaik isprepletenih interesnih veza hrvatskih i inozemnih grupa i raztkrio mrežu povezanih igrača udruženih u otimanje privatne imovine s ciljem pribavljanja ogromne nepripadne imovinske koristi. Nažalost, sve na što sam ukazivao pokazalo se točnim. 

Nisam ni slutio da će moji blogovi biti podloga jednog pravog scenarija za mafijaški film sa svim elementima prvaog akcijskog krimića.

Već početkom svibnja 2017. g. nacrtao sam strukturu mreže. Tada sam već bio svjestan da je plan za preuzimanje (otimanje ), Agrokora kao i koraci realizacije mnogo ranije osmišljeni i pomno, korak po korak, provedeni. Sve se radilo planski. Rušili su nas izvana, ali imali su ljude i u Agrokoru. Tu imamo još nekoliko likova koji nam nedostaju (možda i važnih), međutim to je samo pitanje trenutka kad će oni biti razotkriveni. Nadležne  službe Republike Hrvatske, tužilaštvo, policija, dobro znaju o kome se radi.

Sav ovaj uvod, makar se dijelom i ponavljam, pišem iz razloga kako bih iznio nova saznanja kao koja su bitna potvrda dosadašnjih činjenica, kao i daljnje rasvjetljavanje istine o meni i Agrokoru.

U tjednu 12. do 16. 3. ove godine dobio sam informaciju koja me je šokirala .

Radi se o AlixPartners i njihovim kriminalnim aktivnostima u ovom dijelu Europe.!. I to u Ukrajini, Bugarskoj i Hrvatskoj.

UKRAJINA

Radi se o ukrajinskom skandalu AlixPartnersa o kojem su pisali i hrvatski mediji.

Alix partnes su u Ukrajini potpisali ugovor o savjetovanju sa tadašnjim vlasnikom Privat banke Igor Kolomojskym. I taj su odnos zloporabili na najgori mogući način, a epilog je da je Igor Kolomojsky protiv Alix partnersa podnio  tužbu u Londonu za odavanje povlaštenih informacija. Naime, AlixPartners je otišao iz Privat banke i postao savjetnik Ukrajinske vlade koja je tada nacionalizirala banku Igora Kolomojskog.

BUGARSKA

Budući da prvi puta objavljujem bugarski skandal AlixPartners usporedit ću ga s hrvatskim skandalom.

AlixPartners su bili savjetnici Bugarske vlade u trenutku kada je vlada imala cilj preuzimanje ukupne imovine vlasnika Tsvetlan Vasilev-a, njegove banke KTB, telekomunikacijske tvrtke Vivacom i ostalo. 

 

Izvori za kronologiju događaja u Bugarskoj su iz javno dostupnih dokumenata, gotovo isključivo medijskih objava.

 

Kad se uspoređuju događaju u Bugarskoj sa hrvatskim  događanjima, vidljiva je fascinantna podudarnost. Pravno formalno oba procesa vodio je Alix Partners, i očit je potpuno isti kriminalni model (recept)

Alix Partners dobio je savjetnički ugovor za restrukturiranje Agrokora, u konkurenciji McKinsey, BCG, Roland Berger, Alvarez, iako nije imao najbolju ponudu. Alix Partners  je politički korumpirao neke dužnosnike RH, a svojim modelom restrukturiranja osigurat će sebi enormne profite, a iza sebe ostaviti pustoš. 


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS