AGROKOR JE NEPOVRATNO KONTAMINIRAN POLITIČKOM KORUPCIJOM I KAZNENIM DJELIMA BORG MAFIJE

Jan 27, 2019

Korupcija, kriminal, zlouporabe, laži, manipulacije... Svega toga ima u izobilju kad je u pitanju otimanje Agrokora, kao uostalom i u čitavom nizu drugih afera ove HDZ-ove Vlade.

Zločinačka organizacija se od samog početka dobro povezala, u sprezi je s nekoliko političara od kojih je dobila "blagoslov" za provedbu čitavog niza protupravnih radnji koje su imale cilj - otimanja vlasništva u tada glavnoj, najjačoj i najvećoj regionalnoj kompaniji Agrokor grupi.

Rušenje Agrokora provedeno je kroz hibridno izazivanje nepovjerenja kreditora i dobavljača, gdje je preko noći napisan protuustavan zakon kojim se nacionalizira privatna kompanija, a da bi na kraju ti isti ljudi koji su zakon napisali kao izvaninstitucionalna skupina, preuzeli tvrtku i njene operativne kompanije na upravljanje, financijski ih očerupali, te manipulacijama i protupravnim odredbama Roll-up kredita nad njom dobili potpunu kontrolu.

Jednostavno rečeno, proveli su knjigovodstveni zločin nad bilancama Agrokor grupe, te ilegalno oteli vlasništvo većinskom i svim malim dioničarima.

No, ono što je potpuno razorilo cijeli sustav i što ga nastavlja razarati sve dok kriminalna I.U. traje, jest činjenica da se u lešinarskim ortačkim kandžama našao i sam premijer Andrej Plenković. Tako je cijela država postala taoc mračnih interesa ortačko-lešinarske kriminalne hobotnice, koja, da bi uspjela u svojim naumima, nužno likvidira vladavinu prava.

Strane mafijaške skupine koje su pripremile već isproban (i kažnjavan) kriminalni plan OTIMANJA KOMPANIJA, prevarili su se u sposobnosti i znanja svojih partnera u RH. Ovi su počeli stvarati mega afere i prljati provođenje njihovog "plana", tako da su problemi počeli curiti na sve strane: Hotmail Afera (Borg), javna objava USKOK-ovih iskaza, javna objava za njih nepovoljnih ugovora, sporazuma i ostalih dokumenata…

Netrpljiv smrad kriminala počeo je izlaziti na sve strane i sada je panika. Vjerujte mi, njima je sada ogromna panika.
Kao posljedica svega navedenog, danas smo suočeni s realnošću koja govori da je RH dugoročno opterećena političkim, kazneno pravnim, ekonomskim i reputacijskim rizicima prouzročenim političko-sponzoriranom otimačinom kompanije Agrokor grupe.

Ne samo da je Hrvatska prehrambeno prerađivačka industrija razorena ovim kriminalom već je na koljenima i sam Agrokor, zajedno s tim nekim novim “Agrokorom Plus” i svim operativnim kompanijama. Navedeni subjekti su bespovratno razoreni i nepodnošljivo opterećeni političkom korupcijom te kaznenim djelima u kojima su ranije spomenuti dionici - uhvaćeni. Jer, naime:

  • Javno postoje dokazi da je Lex pod sponzorstvom Plenkovića pisala izvaninstitucionalna grupa BORG, uz instrukcije i kontrolu lešinarskog fonda Knighthead, AlixPartnersa i njihovih ortaka, sve putem zlouporaba koje su morali provesti kako bi si omogućili izvlačenje ogromne nepripadajuće materijalne koristi iz tvrtke.
  • Javno postoje dokazi da je Izvanredna uprava korumpirana i da je cijeli proces vođen s izravnom namjerom otimanja novaca.
  • Javno postoje dokazi da je tzv. Roll-Up ugovor rađen po prethodnom zločinačkom dogovoru! Plan pribavljanja ogromnih količina nepripadajućeg novca izveden je na osnovu insajderske trgovine, kao i čitavog niza drugih protupravnih radnji.

Kada sam postao svjestan surove istine otimanja Agrokora, krenuo sam javno upozoravati o nevjerojatnoj šteti koje će biti prouzročena za samu kompaniju ali i Republiku Hrvatsku ako se taj proces realizira!

Od početka upozoravam da će nas BORG mafija uništiti. Plenković, USTAVNI SUD, Trgovački sud, VTS i HANFA imali su mogućnost i ovlasti zaustaviti kriminal mnogo ranije, no nažalost, prevladao je interes šačice političara a ne NACIONALNI INTERES REPUBLIKE HRVATSKE!!

Unatoč tome, kako sam najavio i ranije, što dublje idu, to će kontrareakcija biti stravičnija, a time jednako stravična i šteta po Agrokor i RH.

Tko će ozbiljan nakon ovakvih događaja više investirati u RH? Svi kristalno jasno vide negativne rezultate kontaminiranog procesa otimanja Agrokora. Sve je kontaminirano: Lex Agrokor, Izvanredna Uprava Agrokora, ugovor o kreditu “Roll-Up”, PVV te posljedično i sama Nagodba. Svi vide da “Hrvatska nije USA” kako je to kazala Martina Dalić. Republika Hrvatska je za mandata ove HDZ-ove Vlade postala močvara idealna za političku korupciju.

Sve navedene činjenice dovele su do toga da u Republici Hrvatskoj trenutno nema vladavine prava, ne postoje neovisne državne institucije, nema ljudskih ni ekonomskih sloboda, što se uostalom potvrđuje i konkretnim brojkama iz niza anketa/istraživanja.

Samo je pitanje trenutka kada će u promjeni političkog raspoloženja, "momentuma", predmet Agrokor kao i čitav niz drugih predmeta biti izvađeni iz ladice.

To je rez koji će se neminovno dogoditi i što se dulje čeka to će šteta biti veća!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS